Вероятно стотици са сезонните работниците в Слънчев бряг, Равда и

...
Вероятно стотици са сезонните работниците в Слънчев бряг, Равда и
Коментари Харесай

В Слънчев бряг: Разкриха схема за здравни книжки менте

Вероятно стотици са сезонните служащите в Слънчев бряг, Равда и Несебър, наети с подправени здравни книжки. Само преди дни, полицията разкри скица за разпространение неистинен здравни документи, като при акцията беше задържан 49-годишен мъж от петричкото село Габерне. 

Пред хотелиери и ресторантьори, арестуваният се представял за чиновник във компания за трудова медицина. В хода на следствието обаче полицията открива, че мъжът е уволнен дисциплинарно от същото сдружение.

" Натрупаните познания в областта е употребявал, с цел да пласира подправени здравни книжки и медицински карти за предварителни прегледи . Стоката най-често се продавала в пакет, по няколко десетки бройки, по искане на клиентите ", изясни пред „ Дарик “ шефът на Областната дирекция на МВР-Бургас, ст. ком. Калоян Калоянов:

" Използвайки познанията си е имал визия какви документи и печати са му нужни, както и лицата, които биха показали интерес. Използвал е и печати на лекари. Тепърва ще се открива дали те съществуват. Как е осъществявал контакт - самичък се е свързвал с тях. "

Мъжът е обитавал апартамент в Бургас, от който е конфискуван компютър, сумата от съвсем 25 000 лв. и 20 здравни книжки, подготвени за пласмент - подпечатани от съответните лекари, само че без вписани персонални данни. Сред конфискуваните документи са и 18 удостоверения за преминати медицински прегледи: -->

" Характерно за случая е, че с оглед нерешителност откакто е сбъднат контакт с клиенти той е употребявал таксиметров водач за предаване. За размера от неговата активност можем да съдим от сумата открита в дома, който е обитавал в Бургас. На този стадий ще желаеме подпомагане от РЗИ-Бургас, с цел да разберем повече за печатите.

Според мен - това което е правил, предоставяйки тези документи е причина за разнасяне на заболявания. "

Според Калоянов, разликите сред същинските и подправените здравни книжки не могат да бъдат открити без спомагателна инспекция . По случая се води досъдебно произвеждане, назначена е техническа експертиза.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР