Вероятно сте забелязали, че в последно време производителите все повече

...
Вероятно сте забелязали, че в последно време производителите все повече
Коментари Харесай

Защо производителите на смартфони са се насочили към индийския пазар?

Вероятно сте забелязали, че напоследък производителите от ден на ден обръщат внимание на индийския пазар. OnePlus, да вземем за пример, се смята за най-хубавия премиум бранд в Индия, от което компанията абсолютно се гордее. „Но има ли нещо, с което да се гордее, тъй като в Индия употребяват най-вече бутонни телефони?“ Това е илюзия. Да, броят на телефоните с бутони е извънредно огромен и затова е толкоз значим този пазар за производителите.


Ако проучваме данните за доставките на смарт телефони през първите три тримесечия на 2018 година (информацията за четвъртото тримесечие не бе открита), се оказва, че на всеки 3 месеца, в Индия се следи нарастване на пазара на смарт телефоните, даже и на фона на спада на международния пазар. Всяко тримесечие, броят на смарт телефоните от раздела „ Други “, в който влизат и бутонните модели, понижава с 15-30%. Така, когато целият свят „ пада “, индийският пазар се явява опция за доста компании да покажат положителни продажбени резултати.


Как да бъде сюрпризиран индийският консуматор?
Очевидно Индия не се нуждае от флагмани за 1000 $, а пазарът се нуждае от различен вид устройства. Това беше демонстрирано още преди време от Samsung, които за първи път пуснаха евтините Galaxy M10 и M20 с атрактивни спецификации и външен тип, а в този момент, съгласно слуховете, компанията се готви да пусне в Индия новите си евтини модели Galaxy A10, A20 и A30 с AMOLED екран и батерия до 4000 mAh.

Много китайски компании, на фона на падението на китайския пазар, започнаха да обръщат внимание на Индия. Първо, в случай че някой към момента не знае, популацията на Индия (1.37 милиарда) е на второ място след Китай (1.4 милиарда жители), до момента в който темпът на напредък на индийското население е по-висок от този на Китай и е допустимо в близко бъдеще да може да изпревари Китай по този индикатор.

Добър образец за интереса на китайските производители към индийския пазар е анонса на новото устройство Coolpad Cool 3. За $ 84, компанията предлага устройство с Android Pie и 3000 mAh батерия.
Заключение
Индийският пазар ще продължи да пораства и в бъдеще, а по бройка той не е по-малък от китайския. Логично е, че на този декор, производителите могат изцяло да се насочат към индийския пазар.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР