Вероятно сте забелязали, че онова, което наричаме активна почивка, ни

...
Вероятно сте забелязали, че онова, което наричаме активна почивка, ни
Коментари Харесай

Опознай родния край с 1000 награди

Вероятно сте забелязали, че това, което назоваваме дейна отмора, ни кара да се усещаме по-свежи, бодри и възобновени от всяко огромно излежаване.
Тъкмо дните от идните отпуски са идеални за пътешествия, спорт, планина, море; за излети по релаксиращи родопски пътеки, нанагорнище на високи върхове, втурване от север на юг и назад по линията на Черноморието, набелязване на маршрут, който сме измислили сами, без ничия рекомендация, с цел да се усещаме като откриватели. Най-добрият гид - този на спонтанността.
Раниците при пътешестване в родния край са постоянно две.
Първата - с най-необходимото за пътешествието, надеждна и комфортна.
Втората е метафорична - с всички мемоари и упования към родния край, който постоянно умее да ни изненадва; колкото повече го опознаваме, толкоз повече откриваме неща, за които не сме имали очи преди, само че нещо ново и красиво в тях ненадейно ни поразява.
Ето и няколко хрумвания за пътешествия и освежаваща лятна интензивност.
1) Преход с велосипед
Да си го представим по този начин: прелестен маршрут сред села, в чиито къщи и поляни минаваха безкрайните летни дни в детството. Почти никакви коли, тишина и широтата на нивите вляво и вдясно. Спираме за отмора в единствените магазини, където всеки се познава поименно и продавачката авансово знае кой какво ще си купи. Пълним вода от чешмите, издигнати от родове, които желаят да остаят нещо след себе си - да утоляват жаждата на потомство след потомство.

2) Екопътеки
След като оставим велосипедите, поемаме от селата към разклоняващите се екопътеки. Не всеобщите, а тези, направени от няколко запалянковци, разкрили, че напълно наоколо има пейзажи, жадуващи за погледи, на които да се разкрият. Разходките през тях са най-спокойното лятно наслаждение, което може да си доставим.
3) Вечерни мачове
Няма нещо, което да способства повече за хубавото въодушевление и физическата интензивност от другарски мач на неподготвено игрище; както за деца, по този начин и за възрастни. Комбинацията от дърво и камък служат за греди, теренът е неравномерен, нападението сигурно е по-лесно в дясното крило, а на всичкото от горната страна единият тим атакува отдолу-нагоре, тъй като има надолнище... Е, възстановката на този конфликт е постоянно допустима, а изгодите и удоволствията - неизброими.
И трите разновидността могат да ни се случат гратис - с летните награди от томболата на продуктите " Роден край " от Престиж . Играта има за цел да насърчи интензивността и пътешествията в страната и да раздаде цели 1000 награди - 20 велосипеда, 200 футболни топки и 800 раници . Повече за промоцията - може да видите ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР