Вероятно сте срещали тази снимка из социалните мрежи. Възможно е

...
Вероятно сте срещали тази снимка из социалните мрежи. Възможно е
Коментари Харесай

Трогателно: Това го умее само футболът!

Вероятно сте срещали тази фотография из обществените мрежи. Възможно е и да я виждате за пръв път. Възрастна двойка на трибуните на футболен стадион. С фланелки, шалчета и безрезервна поддръжка към обичан тим. Те са Ихсан и Мюмтаз – трансформирали са се в едни от най-емблематичните почитатели на турския клуб Фенербахче. През годините нито дъжд, нито зной, нито разочароващо показване на тима ги е спирало да бъдат там, на стадион " Шюкрю Сарачоглу ". Там, където за всички те са чичо Мюмтаз и вуйна Ихсан.
 Трогателно: Това го умее единствено футболът!
Снимката на двойката обиколи света, откакто през 2013 година, когато Мюмтаз си отпътува от този свят на 88-годишна възраст, подкрепяйки тима до последно, само че съкрушената му брачна половинка Ихсан съблюдава традицията и продължи да гледа мачовете на турския гранд сама.

В продължение на десетилетия двамата посещават всички домашен мачове на Фенербахче. Фенове са на " жълтите канарчета " още от ученическите си години. Първо вървят на футболните срещи поотделно. После се срещат и привързаността към Фенербахче се трансформира в една обща обич.

 Трогателно: Това го умее единствено футболът!
През 2019-та обаче, здравословното положение на Ихсан все по-често я лишава от удоволствието да бъде на стадиона. Тя е в болница, прикована към инвалидна количка. Въпреки че е надалеч от тима на сърцето си, шалчета, фотоси и тениски на обичания Фенербахче са на всички места към нея, с цел да ѝ припомнят за магията на играта. Точно в този миг " жълто-сините " вземат решение още веднъж да ѝ покажат, че един от най-верните им последователи в никакъв случай няма да бъде самичък!

Двамата са преподаватели по математика, а, сред алгебрата и геометрията, учителите пътуват за съвсем всеки домашен мач от вкъщи си във Фатих до стадион " Шюкрю Сарачоглу ".
 Трогателно: Това го умее единствено футболът!
След като се пенсионират застават още по-плътно зад тима си. Превръщат се в едни от най-верните почитатели на отбора и сигурно в двойката, знак на клуба.

До 4 декември тази година, когато бе печален ден за Фенербахче. 7 години, откакто чичо Мюмтаз отлетя, още веднъж през декември, вуйна Ихсан полетя също, с цел да се срещнат там някъде още веднъж. Да се обичат и да поддържат дружно обичания си тим.
 Трогателно: Това го умее единствено футболът!
Това е и повода турският клуб реши да сложи силуета на двамата на една от трибуните на " Шюкрю Сарачоглу " като удостоверение, че ще останат вечно в техните сърца. Защото това го умее единствено футболът.

Решението на Фенербахче получи куп положителни реакции освен в Турция, а и по света.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР