Вероятно сте чували за секс позата, наречена ножица, която се

Вероятно сте чували за секс позата, наречена ножица, която се ...

Какви са предимствата на секс позата ножица?.


Вероятно сте чували за секс позата, наречена "ножица", която се изпълнява почти така, както звучи: двама души подреждат телата си като чифт ножици, така че гениталиите им да се докосват по сексуално приятен начин. Тази поза обикновено се предпочита от лесбийски двойки, въпреки че всички могат да я пробват и да персонализират позицията по какъвто и да е начин, пише trafficnews.bg. Експерти обясниха повече за позата:
Какво е толкова приятно в "ножицата"?
Тази поза е свързана с близостта на телата и гениталиите, затова и повечето двойки я определят като доста приятна. Усещането бедрата ви да се движат по тялото на партньора ви е топло и вълнуващо. Въпреки че обикновено не включва проникване, "ножицата" предлага интимност, каквато по-традиционните полови позиции не винаги имат.

Разтриването на гениталиите също е само по себе си приятно. "Актът на триене на нечия вулва върху предмет, част от тялото или друга вулва често е приятен, тъй като обикновено включва стимулиране на клитора", казва секс терапевтът и психолог Кристина Нелсен, съсобственик в California Relationship Centers. Много хора също достигат оргазъм по този начин, казва Нелсън.

Източник: fakti.bg