Вероятно сте чували за храните с противовъзпалително действие? Или за

...
Вероятно сте чували за храните с противовъзпалително действие? Или за
Коментари Харесай

Какво е хронично възпаление и защо е в основата на много други състояния?

Вероятно сте чували за храните с противовъзпалително деяние? Или за това, че оправянето с възпалението може да ви помогне да се справите с непотребните килограми, болките в ставите, умората и да усъвършенства цялостното ви положение? Но какво тъкмо съставлява хроничното инфектиране?

Тъй като хроничното инфектиране не е нещо, което можете да почувствате или нещо, което има съответни признаци, е мъчно да се дефинира. Специалистите са единомислещи, че хроничното инфектиране стои в основата на медицински положения като екзема, заболяването на Крон, мигрена и затлъстяване.

Ето какво съставлява хроничното инфектиране и по какъв начин се отразява на другите аспекти на здравето:

Какво тъкмо съставлява хроничното инфектиране?

Тъй като " инфектиране " е доста постоянно използвана дума, действителното й значение може да бъде малко объркващо. За да разберете какво е хроничното инфектиране, ще го съпоставим с острото инфектиране. Острото инфектиране е реакцията на тялото ви, с цел да се преборите с инфекцията или да се излекувате след контузия. Хроничното инфектиране обаче има доста повече нюанси.

Острото инфектиране е положително и бързо. Добро е, тъй като оказва помощ на тялото да се оправи с някакъв проблем. При хроничното инфектиране, клетките, свързани с имунната система са дейни, само че нямат цел да решат казуса и сами по себе си се трансформират в проблем, защото стартират да убиват естествените кафези и предизвикват аномалии в тъканите и във функционалностите на имунната система.

Хроничното инфектиране е общ термин и може да се отнася за всеки орган или система в тялото. Хората с екзема или псориазис имат хронично инфектиране на кожата; хората с инфектиране на червата имат инфектиране на храносмилателния тракт; а хората с артрит имат хронично инфектиране на ставите. То може да бъде провокирано от бактериална зараза, алергия или храна.

Също по този начин при другите хора се демонстрира по друг метод. Може да се прояви като сърдечно-съдово заболяване при един човек и като затлъстяване при различен, да вземем за пример. Когато възпалението е хронично, това значи, че в организма продължава да има инфектиране, което просто остава неусетно и безмълвно се храни с тъкан. С течение на времето се демонстрират здравословните проблеми.

Какви са признаците?
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР