Вероятно сте чували, че най-полезният и здравословен старт за деня

...
Вероятно сте чували, че най-полезният и здравословен старт за деня
Коментари Харесай

Полезни ли са наистина натуралните сокове?

Вероятно сте чували, че най-полезният и здравословен старт за деня са плодовите сокове и фрешовете. Много хора считат, че използването им е част от здравословния метод на живот. Широко публикувано е мнението, че натуралният сок може да се употребява без ограничаване и даже е неделима част от всяка диета.

Всички пакетирани или бутилирани сокове и нектари наложително минават през термична обработка. А както е известно, даже и най-кратката термична обработка подлага на окисление и унищожава потребните субстанции.

Колкото по-дълго се обработват продуктите, толкоз по-малко витамини остават.

Натуралният сок, който се продава в кутия или пластмасова бутилка, се отличава от нектара по съдържащите се в него натурални съставни елементи, като да вземем за пример плодово пюре. Съдържанието му в сока би трябвало да бъде най-малко 70%, а в нектара – най-малко 30%. Останалото наличие е вода, захар и консерванти.

 плодов сок ThinkStock/Getty Images
Ако човек яде плодове в естественият им тип , те се усвояват постепенно поради съществуването на фибри. Когато човек пие плодов сок този развой е икономисан на организма, фибрите са отстранени и сокът, надлежно и захарите в него, се усвояват извънредно бързо. Захарта навлиза в кръвния поток и стартира да усилва кръвната захар.-->

 Въпреки това плодовите сокове несъмнено са по-добрият вид от всички типове безалкохолни и газирани питиета.

Още по тематиката:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР