Вероятно сте чували, че 40-годишнината не се празнува, но дали

...
Вероятно сте чували, че 40-годишнината не се празнува, но дали
Коментари Харесай

Знаете ли защо 40-годишнината не се празнува

Вероятно сте чували, че 40-годишнината не се чества, само че дали знаете каква е повода? Разбира се, всичко опира до националните вярвания и съществува още от древността.

Много от хората са на мнение, че в случай че провеждат охолно празненство за тази своя годишнина, ще им се случи нещо неприятно и неприятно в живота.

Именно това поверие е отказало милиони хора от празнуване на 40-годишнината.

Поверията за раждането и гибелта биват свързвани с цифрата 40. Знаете, че когато в фамилията се появи нов член, непознати очи не трябва да се позволяват до дома, преди бебето да навърши 40 дни. 40 дни след гибел, се прави помен за мъртвия.

В Русия да вземем за пример хората недолюбват цифрата 40 и 9. Затова и доста от родителите пропущат 9 – я рожден ден на своите деца.

Ако би трябвало да се доверим на актуалната просвета, тя гласи, че 40 е възраст, в която настъпват промени със съзнанието на човек. В предишното не се е препоръчвало хората да честват, с цел да бъде пътят на човек доста по-гладък.
Кои са най-хубавите дарове за родените до края на януари?
Януари решително върви към средата си, а ехото от празниците още е във въздуха. Нека въпреки всичко около всички мотиви и имени дни не забравим...
Прочети повече
Считало се е, че в случай че човек отпразнува своята 40-годишнина, той ще прикани старостта и доста по-скоро ще му се появят бръчки по лицето.

Според други, на 40-ия рожден ден ангелът пазител напуща човек и го оставя самичък да се оправи в живота.

Разбира се, не всеки съблюдава всички тези суеверия. Някои хора са на мнение, че настройката на човек предопределя какво ще му се случи в живота. Други са безапелационни, че не желаят да провокират ориста, тъй като така и така имат задоволително доста мотиви за празнуване и забава.

Според психолозите човек не трябва да честват 40-ия си рожден ден, в случай че у него има и грам подозрения.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР