Вероятно сте чели Самуил в сайта Не!Новините, слушали сте го

...
Вероятно сте чели Самуил в сайта Не!Новините, слушали сте го
Коментари Харесай

Самуил Петканов: Роден съм да бъда олигарх

Вероятно сте чели Самуил в уеб страницата Не!Новините, слушали сте го заран в „ Дарик “, виждали сте го по митинги, а минимум евентуално е да сте го помирисвали на работното му място в рекламната организация gutsbrains DDB. Самуил Петканов очевидно е човек, който може да приказва смехории през цялата си будна част от деня (най-малкото) и по този начин и не успяхме да го накараме да ни отговори съществено на някой от въпросите. Или пък сме съумели, само че не сме разбрали. Проверете сами:
Кога и какъв брой най-дълго си бил сериозен, не си пускал смехории?  
Около 14 милиарда години, някъде докъм 1990-а, не се майтапих по никакъв начин. Големи гърмежи, супернови, прахуляк, мъглявини, конфликти, съставяне на планети, ерупции на вулкани, щури еволюционни врътки, изобретявания на колела, топли води, войни, примирия, раздирания на желязни пердета. И по едно време си споделих – айде да се родя и да спре да е такава сериозна работата. 
Коя ти е обичаната неновина от Не!Новините?  
След 10 години писане тоя уебсайт го мразя. Ако го видя някъде, бих го ритнал. И въпреки всичко несъмнено тая, че са разкрили в пещера най-стария надпис “кур ” отпреди 10 000 години. Не за друго, ами тъй като да употребявам тая дума в изявление.
С какво не би се пошегувал в никакъв случай?  
Като цяло няма неща, с които не бих се шегувал. Но бих избягвал смешки, които не вършат обстановката по-весела и търпима, а биха засилили някаква тъга. Затова не се майтапя с това, че оплешивявам. Накриво. Сигурно поради отровите във въздуха и в човешките взаимоотношения към нас.
Коя хумореска е безвкусна?  
Живеем на пренаселена планета измежду близо 8 милиарда всевъзможни хора. Нещо безвкусно за някой е ордьовър за другиго. Освен лайното. Ама май не, че 100% има някакви хора, дето и това ядат.
Може ли да се научим да бъдем занимателни? Или това е по рождение и край?  
Хуморът е подарък от Бога. Колкото сипал, толкоз. Който се научава да се развива в каквото и да е, значи престъпва Волята му и ще гори на опашка в Имотния указател.
Доколко е значим таймингът при хумора?  
Много е значим таймингът. Усетих го, когато се пошегувах един път с един човек, който не ми отвърна нищо, а лицето му бе извънредно безизразно. Очевидно не му беше до смешки на личното му заравяне. 
С коя своя смешка се гордееш най-вече? А въобще в живота ти – с какво?  
Би било много клето човек да се гордее с смешка. Човек се гордее с достиженията си, с премиите си, с улова си в гората, с невъобразимото пиене, след което изненадващо е жив, с закононарушенията, които е направил и му се е разминало, с децата, в чието забременяване е взел участие, само че досадата от чието развъждане му се е разминала.

Кога последно беше доста печален и даже си поплака?  
Не желая да влизам в детайлности, само че беше една сряда доскоро повече от година.
Хората към теб пробват ли се да те разсмиват, да ти се потвърждават, че и те са занимателни, да получат утвърждение на шегите си от теб?  
Не, аз към този момент съм женен и няма за къде да бъда впечатляван. Който ме разсмивал – разсмивал.
Коя е конспирацията, която е най-интересна за теб?  
Ньойският контракт не е подписан пред нотариус и действително може да го разтурим, дори без да се постанова да плащаме 3-месечни такси санкция. Ако това е по този начин, доста сме се набутали и ще ме е гняв.
Ако би трябвало да се занимаваш единствено с едно нещо оттук-нататък, кое би било?  
Роден съм да бъда олигарх. Да е ясно какви бизнеси имам, само че да не е ясно по какъв начин. Да не съм създал нищо значително, само че да е обикновено да имам три планини пари. И футболен тим. От който да се окайвам по какъв начин ми губи парите и да застрашавам шестимата дюдюкащи негови почитатели с мутри.
Жените постоянно са положителни " балансьори " - случва ли се твоята брачна половинка да ти споделя " Хайде, апелирам ти се, малко по-сериозно! "? Слушаш ли я?  
Да, доста постоянно ми споделя “Моля ти се, малко по-сериозно ”. Последният път беше, когато простирахме детето на терасата и ме видя, че го прещипвам с щипки за ушите, без преди този момент да го изтупам. “Така отново ще се получат гънки на детето, хайде старай се и стига си го простирал джаста-праста. ”
На правилото " Ако имах малко власт " какво би трансформирал?  
Бих подарявал властта си на всевъзможните лунатици и хора с тежки душевен болести, на които актуалното общество по този начин и не обръща внимание и не дава съответни грижи. Те да се замогнат, да добруват, да има сеир.
От включванията ти в Дарик радио наподобява, че постоянно си нащрек, не запецваш, знаеш какво да кажеш и не увисваш в паузи. Все отново имал ли си гафове по радиото, какви?  
Всъщност всичките ми участия са на плейбек, авансово редактиран, тъй че да наподобявам като относително съответно и будно човешко създание. Записването на едно мое включване Дарик в действително време лишава компактно по 3 дни, до момента в който измисля какво да кажа и го изрека.
Ако беше футболист, кой футболист би желал да си? Защо?  
Фреди Кануте. Бог. Легенда на Тотнъм. Оцелял след стреляне с автомати по него.
Цак! - нещо ти става и към този момент в никакъв случай повече не може да си занимателен в живота си. На какво ще разчиташ нататък? Как ще се " позиционираш " в работата и живота, с какво?  
Ще стана бранд управител на някоя огромна компания у нас.

Нещо съществено и умно, което искаш да ни предадеш?  
Пазете се от апокалипсиси.
Кой е най-големият проблем на актуалния човек?  
Другите модерни хора.
Кое е най-страхотното качество на сегашните младежи?  
Че са на няма и петилетка от това да станат офисен планктон и на още петилетка от това роботи да почнат да правят офисната им работа по-бързо, дейно и на ниска цена. И тогава ще се вайкат, а аз ще им споделям – а помните ли когато слушахте крисковци и така нататък шумно през спийкърите на телефоните си? Кармата пристигна.
Какво смешно четиво/сайт/проект би ни предложил да следим?  
Struma.com и viaranews.com. Но си вземете отпуск.
 
Интервю на Милен Антиохов
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР