Вероятно сме чували съвета когато пием, да започнем от по-лек

...
Вероятно сме чували съвета когато пием, да започнем от по-лек
Коментари Харесай

Бирата преди виното и митовете за алкохола

Вероятно сме чували съвета когато пием , да стартираме от по-лек и по-късно да преминем на по-силен алкохол . Така ще си спестим махмурлука на идващия ден. Друга честа рекомендация е в никакъв случай да не смесваме питиетата и да се придържаме единствено към един тип цяла вечер.

Идеята да схванат дали тези битуващи изказвания за алкохолните питиета е истина, сплоти немски откриватели и учени от Кеймбриджкия университет. След изчерпателни проби те са открили, че прекаляването с което и да е пиво и в каквато и да е поредност ще ни докара главоболия .
 Снимка 405395

На една част от участниците в проучването са дали да пият първо бира след това вино, а на друга - в противоположната поредност. След това консумиралите алкохол остават под здравно наблюдаване цяла нощ, а на сутринта се проучват другите признаци на махмурлука и при двете групи.

В последна сметка не са открити основни разлики в положението на тези, които са пили първо бира, а след това вино, спрямо другите, консумирали в противоположен ред.

Затова учените заключват, че ключът е не в последователността, а в количеството на алкохолните питиета , написа Independent.
 Кафето, алкохолът и връзката им с продължителността на живота
Как кафето и алкохолът удължават живота

Ключът е в честата, само че умерена консумация

Вероятно ни се желае да поспорим с този извод, в случай че знаем от персонален опит какво може да аргументи една бира след няколко уискита да вземем за пример. Но не трябва да забравяме, че приказваме за проби, включващи единствено вино и бира . А единственият метод да избегнем махмурлука си остава умерената консумация на алкохол и познаването на личните ни граници, които по-добре да не прекрачваме.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР