Вероятно ще се наложи още една актуализация на бюджета на

...
Вероятно ще се наложи още една актуализация на бюджета на
Коментари Харесай

Вероятно ще се наложи втора актуализация на столичния бюджет

Вероятно ще се наложи още една актуализация на бюджета на София, разгласи столичният кмет Йорданка Фандъкова при инспекция на ремонтните действия по бул. " България ". 

" Направихме една актуализация на бюджета. Имахме съществени терзания през април. Очаквам идващите дни да имаме прецизен разбор на приходите. Имаме съществени приходи през месец юни. Колко тъкмо те компенсират предходните загуби ще преценим. Това, което не допуснахме да спре и няма да допуснем, е градският превоз и стратегическите обекти. Ще се наложи спомагателна поддръжка за превоза ", акцентира Фандъкова.

По думите й, сега се приготвя настояването за взимането на капиталов заем от Общината от Европейската банка, пред която имаме добър кредитен рейтинг. " От банката ни проверяват под лупа. Това е спомагателна гаранция, че можем да се оправим ", добави столичният кмет. 

Междувременно стана ясно, че продължава дейната работа по реконструкцията на бул. " България " от Околовръстния път до моста в кв. " Бояна ". В момента се работи в посока център, като строителните действия вървят в период. Очаква се доникъде на юли секторът да бъде приключен и пуснат в придвижване.

От събота /4 юли/ ще стартира работа в сектора на " България " от бул. " Тодор Каблешков " до бул. " Гоце Делчев ". Движението там ще се реалокира в другото платно, което към този момент беше ремонтирано по време на изключителното състояние. Очакванията са втората половина на август да завърши ремонтът в целия сектор, който е в посока център. А в случай че остане време до 10-12 септември, ще се стартира работа и в последната права от булеварда.

Ремонтира се последният сектор на бул. " Монтевидео ", където е изграден изцяло нов бул. с четири ленти. " Останал е един дребен сектор при метростанцията, само че това лято и там би трябвало да приключим ", уточни Фандъкова. Тя заяви, че се работи и по бул. " Искърско шосе ", следва да стартира реконструкцията на ул. " Асен Йорданов ". В момента се прави разширението на Южната дъга, най-големият обект, който е извънредно значим. В момента Южната дъга е затворена от " Младост " до " Горубляне ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР