Вероятно проверявате доста често телефона си и се случва да

...
Вероятно проверявате доста често телефона си и се случва да
Коментари Харесай

Съобщенията по телефона се оказват един от най-големите източници на стрес

Вероятно проверявате много постоянно телефона си и се случва да имате известия, на които сте не запомнили да отговорите, написа в обява на своя уебсайт Световният стопански конгрес.

Писането в мобилни приложения на смарт телефона, станало известно като чатене, се оказва всекидневен източник на стрес за близо 31% от хората, съгласно изследване на Viber. Един на всеки петима от интервюираните е показал, че не съумява да отговори в точния момент на всички чатове, а един на всеки шестима пренебрегва всички получени известия.

Изследването подчертава върху еволюцията на чатенето, което стартира единствено с отговорите " да " и " не ", когато се разбирахме с другари, а в този момент е цялостен виртуален пъстър свят с емотикони.

За да бъде преодолян стресът, би трябвало да имаме добре развита цифрова просветеност или умения. Те съставляват редица от прочувствени и когнитивни качества, помагащи за оправянето с негативите от цифровия живот, който водим.

Институтът за цифрови умения даже стартира акция за образованието на деца за построяването на хигиена на държанието във виртуалния свят. Освен препоръки тяхната стратегия включва и задания, които да развият цифровите умения на най-малките интернет консуматори.

Институтът е публично-частна организация, учредена през октомври 2016 година по време на семинар на Световния стопански конгрес, от съдействие сред южнокорейската неправителствена организация InfollutionZERO и софтуерния университет Nanyang в Сингапур.

Движението #DQEveryChild на института, което има за цел да защищити и образова децата в цифровата сфера, търпи развиване откогато е показано през март 2017 година, поради признанието на държавните управления, че е от изключителна значимост. По-специално, признанието, че има незабавна потребност идващото потомство да може да прекарва дейно времето над екраните и да заобикаля онлайн заканите.

" В Сингапур едно 12-годишно дете прекарва над 6 часа над електронни устройства ", споделя Лок Хан, ръководител на Media Literacy Council. Той прибавя още, че с толкоз доста прекарано време в цифровото пространство, е значимо децата да се стимулират да усъвършенстват цифровите си умения и да знаят по какъв начин да се пазят от заплахите.

Добрите цифрови умения се асоциират с безвредно прилагане на интернет, положителни университетски достижения, по-голяма международна информираност и съпричастност, се споделя в самодейността.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР