Вероятно през месец юни ще бъде премахнат режимът на водата

...
Вероятно през месец юни ще бъде премахнат режимът на водата
Коментари Харесай

Аврамова вярва, че водният режим в Перник ще стане минало през юни

Вероятно през месец юни ще бъде отстранен режимът на водата в Перник, заяви пред Българска национална телевизия министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, съобщи БГНЕС.
По думите ѝ, сега в язовир Студена има към 17 млн. кубически метра вода, а при количество от над 20 милиона, стартира изпускане на язовира. " Към момента язовирът е цялостен, по тази причина чакам по преценка на РЗИ-Перник, както и на министъра на околната среда и водите, режимът на водоподаване в града да бъде отстранен още през юни ", заяви Аврамова.
Водопроводната мрежа е доста остаряла, има доста повреди и това изяснява за какво се взима вода хем от язовира, хем от новопостроени тръбопровод до града, изясни министърът.
Сега с напъните на страната и отпуснатите 30 милиона лв. на общината се прави рехабилитация, замяна и създаване на мрежата в самия град, като следва огромен план на стойност над 103 милиона лв., които са по стратегия " Околна среда ", и бенефициент е ВиК-Перник.
Водата в града е годна за пиянство, увери министърът на районното развиване и благоустройството.
По отношение на огромното строителство т.е. правене на инфраструктурни планове, районният министър изрази удовлетворение и уточни, че коронавирусът не е спрял нищо в този аспект.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР