Вероятно прекарваме по-голямата част от деня си седнали. Вероятно през

...
Вероятно прекарваме по-голямата част от деня си седнали. Вероятно през
Коментари Харесай

Как ни разболява неправилната стойка

Вероятно прекарваме по-голямата част от деня си седнали. Вероятно през останалото време не обръщаме изключително внимание на стойката си. И продължаваме да вършим тази неточност, до момента в който не усетим негативния резултат върху здравето си. А ето какъв може да бъде той.

Умора

И кофти въодушевление, в комплект с нея. С проучване е открито, че хората, които страдат от депресивни положения, по-често стоят и седят прегърбени . А когато поправят стойката си, стават по-малко омърлушени и изтощени.

Затова в случай че се хващаме постоянно да стоим в неправилна позиция, би трябвало да се замислим дали всичко е наред в персоналния ни живот и да предприемем верните ограничения за него, а и за здравето си.

 Снимка 389416

Болки

Не е никаква изненада, че неправилната динамична (при движение) и статична (седене, стоене и лежане) позиция на тялото води до болки в кръста, гърба и раменете . И постоянно ни е по-лесно да посегнем към обезболяващите, които са единствено краткотрайно решение, вместо да поправяме причинителя на дискомфорта.

Движенията също стават мъчителни. Тялото ни привиква с неправилната стойка , когато прекарваме по през целия ден в нея. В резултат и най-безобидните физически извършения могат да бъдат много неприятни. Но това изобщо не значи, че би трябвало да минем без тях, с цел да избегнем неприятните чувства.

Дишане

Когато сме прегърбени, гръдният панер притиска белите дробове и дишането става затруднено. Ако прекарваме по няколко часа на ден, втренчили взор в смарт телефона си и с наведени плещи, нарушаваме дихателната функционалност .

 Снимка 389418

Храносмилане

Позицията на тялото, до момента в който се храним, е доста по-важна, в сравнение с допускаме. Ако сме прегърбени, се оказва напън върху коремната празнина. Това води до киселини, затруднено храносмилане или запек , написа Reader`s Digest.

 15 минути дневно и без повече болки в гърба
15 минути дневно и без повече болки в гърба

4 извършения за сигурен резултат

Уринарна инконтиненция

Освен върху стомаха, напрежението и върху пикочния мехур се усилва съществено, когато имаме неправилна позиция на тялото в седнало състояние. Това може да докара до несъзнателно изпускане на урина.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР