Вероятно познаваме поне един човек, който навсякъде носи малко шишенце

...
Вероятно познаваме поне един човек, който навсякъде носи малко шишенце
Коментари Харесай

Защо да внимаваме с дезинфектантите

Вероятно познаваме най-малко един човек, който на всички места носи малко шишенце с дезинфектант, което употребява във всевъзможни обстановки . В градския превоз, преди ядене на открито, откакто е пипал пари.

На пръв взор това не ни наподобява смущаващо, а като елементарен метод за защищава от бактериите, които са на всички места към нас. Но и в този случай доста хубаво не е на хубаво. И ето какво би трябвало да имаме поради, в случай че употребяваме по този начин известните дезинфектанти.

На вниманието на всички гермофоби (които изпитват смут от бактерии) е научното изказване, че честото потребление на дезинфектант убива освен нездравословните, само че и потребните бактерии по кожата . А те са нашата естествена отбрана.
 Снимка 430006

За съжалението, откривателите към момента не могат да стигнат до единно умозаключение какъв брой доста е прекомерно доста.

Ако имаме достъп до вода и сапун, в никакъв случай не трябва да избираме използването на дезинфектант. Няма по-добър метод да се отървем от бактериите от този просто да ги отмием и пратим в канала.

Ако ръцете ни са очевидно мръсни , дезинфектантът няма да ни свърши никаква работа, тъй като не отстранява нечистотия. Дори няма да отстрани и бактериите от ръцете ни, в случай че се нуждаят от съществено измиване.
 Снимка 430007

Когато сме в среда с доста хора и някой кихнем дезинфектант, нанесен по ръцете, не е кадърен да ни защищити от вирусите и бактериите. Те просто летят във въздуха.

Ако просто сме на открито и усещаме ръцете си мръсни, не е належащо незабавно да посягаме към дезинфектанта. Прекомерната му приложимост прави бактериите резистентни към него.

Освен това, с високото си наличие на алкохол той съумява да изсуши ръцете ни и да раздразни кожата. Важно е и да разнасяме добре дезинфектанта , в продължение на към 20 секунди, с цел да попие отмерено по дланите, написа Reader`s Digest.
 Брадите, бактериите и кучетата
Брадите, бактериите и кучетата

Колко рисково е да си отглеждаме брада

Децата не трябва постоянно да използват дезинфектант , даже е добре изцяло да се заобикаля. Хлапетата са доста по-чувствителни към алкохолното наличие в продукта и то може да докара до разнообразни неприятни последици.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР