Вероятно помните не една и две култови реплики от популярния

...
Вероятно помните не една и две култови реплики от популярния
Коментари Харесай

Фотоизложба за Кирил Господинов се открива в Морската градина във Варна

Вероятно помните не една и две паметни реплики от известния филм " Баш Майстора ", с който артистът Кирил Господинов стана любим на публиката. На интерактивната галерия " Кирил Господинов - БАШ МАЙСТОРА ЗАВИНАГИ ", открита в арт салона на Радио Варна, са подредени освен фотоси,  само че и предмети като известния портфейл с ластика на Баш Майстора и една моряшка тениска, разядена от молци, с която артистът е пътувал по корабите. Впрочем, навръх 24 май Кирил Господинов трябваше да навърши 84 години.
Изложбата е плод на дългогодишно търсене из архивите на другари и сътрудници на дъщерята на артиста - Веселина Господинова, също актриса.
Татко е бил моряк, пътувал е с корабите. През 60-те и 70-те години прави едни от най-върховите си функции във варненския спектакъл " Стоян Бъчваров ". Документалистиката ме ограничи до 70-те и 80-те години, когато се снима кино лентата " Баш Майстора ", и гарнирах изложбата с наши персонални мемоари от това прелестно време, за което копнея. Имам уверенията на кмета на Варна господин Иван Портних, че изложбата ще се реалокира на 25 май при започване на Морската градина на едни огромни винили, направени от общината, сподели Веселина Господинова в предаването " Закуска на тревата ".
Интерактивната галерия ще продължи до 31 юни.
Чуйте цялото изявление с Веселина Господинова в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР