Вероятно поддържането на добра форма е най-спорната и пълна с

...
Вероятно поддържането на добра форма е най-спорната и пълна с
Коментари Харесай

Фитнес триковете, които всъщност ни вредят

Вероятно поддържането на добра форма е най-спорната и цялостна с несъгласия тематика с изключение на онази за това по какъв начин най-правилно да отгледаш деца. Затова и митовете, небивалиците и откровените нелепости, които се предлагат от всеки wannabe специалист по фитнес и/или хранене би трябвало да се одобряват с едно на разум. Ето някои от най-популярните препоръки, които нямат връзка с действителността.

Физическата интензивност забавя остаряването

Не, просто ни оказва помощ да сме в добра форма даже и на 60 години. Единственото несъмнено нещо, обвързвано със спортуването в преклонна възраст е, че ще рискът от сърдечно-съдови болести понижава доста.

За да сме във форма, би трябвало да упражняваме 1-2 пъти в седмицата

Ако желаеме същински резултати от тренировките си, би трябвало да ги вършим най-малко 4-5 пъти в седмицата съгласно физиолога Крис Джордан, създател на 7-минутната стратегия с физически интензивности.

 Снимка 325932

Най-добре е да спортуваме заран

Всъщност няма никакво значение по кое време отиваме във фитнеса/залата за йога/парка, с цел да тичаме. Важното е да го вършим регулярно и съобразено със личния си темп на живот.

Силовите тренировки трансформират мазнините в мускули

Всъщност това са две радикално разнообразни тъкани. Мазнините се намират под кожата сред мускулите и към вътрешните органи. Мускулите... са на всички места. Ако желаеме да понижим мастната си тъкан, би трябвало да съблюдаваме диета, богата на зеленчуци, пълнозърнести храни и немазни меса.

 Снимка 342361

Със спорт се губят килограми

Колкото и да ни се желае, физическата интензивност не е задоволителна, с цел да се отървем от мазнините по тялото и няколкото кг от горната страна. Нужна е диета. Точка.

Без извършения губим форма за няколко седмици

Лоша вест - в действителност резултатът от неналичието на физическа интензивност се усеща още след 7 дни.

 Снимка 350886

Коремните преси водят до тонирани коремни мускули

Както нееднократно сме писали, има доста по-ефикасни извършения, с които да реализираме плосък корем и завършени коремни мускули. Планкът е едно от тях.

 Единственото упражнение за стомах, което ви би трябвало
Единственото упражнение за стомах, което ви би трябвало

Не, не са коремни преси

Спортните питиета са най-хубавият метод за хидратация след подготовка

Този вид питиета не са нищо повече от вода със захар. Вместо това най-добре да заситим жаждата с елементарна вода, а умората в мусколите - с протеини.

Само физическата интензивност с потене се брои

Един час кикбокс не е по-добър от два часа йога. Скорошно изследване в Съединени американски щати демонстрира, че видът на физическата интензивност няма изключително значение, стига да се случва регулярно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР