Вероятно по една или друга причина до ушите ви е

...
Вероятно по една или друга причина до ушите ви е
Коментари Харесай

Ето защо никога не бива да изхвърляте боклука по тъмно

Вероятно по една или друга причина до ушите ви е стигнало изказванието, че не би трябвало да изхвърляте боклука си по мрачно. Може би мнозина от вас не съблюдават този съвет, а други пък му обръщат съществено внимание.

Без значение в коя от двете групи попадате, добре е да прочетете идващите редове. От тях ще разберете повода, заради която не би трябвало да изхвърляте боклука си по мрачно.

Обикновено преобладаваща част от възрастните хора са доста вярващи и за тях всеки един нищожен на пръв взор подробност е знак за нещо значимо. Всички знаят, че съгласно националните поверия не е на положително, в случай че черна котка ви мине пътя, счупите огледало вкъщи или пък разсипете сол.

Вероятно за по-младите представители на обществото тези неща се костват прекомерно смешни. А по-възрастните си спомнят част от инструкциите, давани им от техните баби. В този ред на мисли – може би доста пъти сте чували от тях, че не би трябвало да изхвърляте боклука късно вечерта. Може би към момента не можете да разберете същността на това поверие и търсите отговор.

Истината е, че за него съществуват редица невъобразими версии и теории. Някои от тях ще ви се сторят неуместни, само че на други е добре да погледнете с по-сериозно око. Тук е мястото да напомним, че от незапомнени времена по тъмна доба не се прави нищо, тъй като се има вяра, че това е времето на вещиците и на злите сили.

Древните хора са вярвали, че по никакъв начин не е безвредно да се излиза вън, откакто се скрие слънцето, с цел да не станат жертва на вещици или зли сили.

Според друга от версиите пък боклукът, който сте изхвърлили през нощта, се трансформира в плячка на духовете.

В предишното хората са правели опити да осъществят връзка с тях, тъй като са считали, че те са бранители на домовете им.

Вярвало се е, че в случай че домашният дух напусне жилището, то ще бъде обречено на апетит и бедност.

Ако не вярвате на тези изказвания, то може би ще обърнете внимание на фън шуй.

Според това обучение изхвърлянето на боклука вечерно време символизира изхвърляне на парите от вкъщи. На процедура по този метод сами се обричате на беднотия.

Разбира се, това напълно не значи, че не би трябвало да изхвърляте боклука си, тъй като премахването му играе основна роля за салдото на силите в дома.

Това обаче наложително би трябвало да се случва в светлата част на деня, пише novinibg.net.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР