Вероятно първото нещо, което правите, когато се сдобиете с ново

...
Вероятно първото нещо, което правите, когато се сдобиете с ново
Коментари Харесай

Google ще ъпдейтва предварително заредените приложения дори без Google Play акаунт

Вероятно първото нещо, което вършиме, когато се сдобиете с ново Android устройство, е да се логнете във вашия Гугъл акаунт. Ако не го извършите, нито едно Гугъл приложение на телефона или таблета няма да работи, в това число и целия Play Store. Така всички авансово заредени приложения остават без функционалност и ъпдейти. Гугъл обаче желае да промени това.
Гигантът тества нова функционалност, която да разреши тези приложения да се обновяват даже и да не сте логнати в никакъв акаунт. Според Гугъл, това ще обезпечи по-висока надеждност за потребителите.

От друга страна, това си е чисто нахлуване в персоналното пространство , тъй като прави още по-трудно скриването от всевиждащото око на Гугъл. От трета, уред без достъп до Play Store не е доста функционален, в случай че не зареждате приложенията като.APK файлове настрана.

Ако не желаете да попаднете в обсега му, ще би трябвало да деактивирате функционалността, което ще бъде допустимо единствено на устройства с Android Lollipop или по-нова версия. В противоположен случай, приложенията ще имат връзка със сървърите на Гугъл даже в случай че не сте задействали вашия акаунт на устройството.

Гугъл поучава разработчиците да се уверят, че всички актуализации на техните приложения работят вярно при липса на профил в Гугъл.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР