Вероятно няма жена, която в някакъв момент от живота си

Вероятно няма жена, която в някакъв момент от живота си ...

Идеалната блондинка.


Вероятно няма жена, която в някакъв момент от живота си да не е искала да бъде блондинка. Няма и мъж, който поне веднъж не се обръщал след русокоса дама. Магията на русата коса е безспорна, а стилистката на някои от най-известните блондинки в света - Мадона, Сиена Милър, Кейт Бланшет, Кейт Мос, Гуинет Полтроу, Никола Кларк дава съветите си как да изберем идеалното русо пред Byrdie.
Снимка 323368

Взимаме предвид тона на кожата

За светла кожа са подходящи много светли нюанси на русото, които достигат почти до платинено. "Представете си скандинавско русо," казва Кларк и дава за пример Кейт Бозуърт и Кейт Бланшет. За кожа с маслинен подтон трябва да изберем по-топли нюанси на русото, като оптимален и най-естествен вариант е балеажът.

Съветваме се с фризьора си

Кларк препоръчва обстоен разговор с фризьора ни, ако искаме да променим драстично цвета си към светло русо. Тя напомня, че трябва да преценим доколко подобна промяна ще се вмести в начина ни на живот. "Не искате коса, която няма да имате време или средства да поддържате."
Снимка 442300

Променяме цвета поетапно

Кларк съветва да не очакваме генерална промяна само от едно посещение при фризьора. Най-добри резултати се постигат, когато променяме поетапно цвета.

Грижим се за русата си коса

Изсветлената коса изисква много повече грижи от естествената - процесът по изрусяването й я прави много по-податлива на външни влияния като замърсяване и UV лъчи. Затова са нужни специални продукти за руса коса, която да поддържат цвета й и да предотвратят преждевременното й "пожълтяване."

Източник: lifestyle.bg