Вероятно няма да предоставим муниции на Украйна, както съобщи украинският

...
Вероятно няма да предоставим муниции на Украйна, както съобщи украинският
Коментари Харесай

Валентин Радев: Предоставянето на муниции на Украйна би ни въвлякло по-сериозно в конфликта

Вероятно няма да предоставим боеприпаси на Украйна, както заяви украинският дипломат у нас в ефира на bTV. Това би ни въвлякло по-сериозно в връзките сред Русия и Украйна, разяснява в „ Тази неделя “, някогашен зам.-министър на защитата.

" Трябва обаче да бъде чут министърът на защитата Стефан Янев. Аз бих посъветвал да бъде направено с друга страна. Това може да си го разреши Германия, които го споделиха и новината бе обявена “, разяснява Радев.

По думите му това се случва за първи пъти до момента Германия не е предоставяла на никого въоръжение.

„ Чудя се на Путин за какво направи тази случка. Това не е Афганистан, Сирия, Ирак. Това е европейска страна и то третата-четвърта военна мощ в Европа “, сподели още Радев.

„ Предполагам, че всеки час търси метод да влезе в договаряния и да реализира това, което желае “, счита той.

„ Путин заплаши, че ще се случи нещо невиждано, в случай че някой му попречи. Това не значи нуклеарна офанзива, а допускам, че са специфични авиационни бомби. Мощността им е доста огромна и е сравнима съвсем с малко тактическо нуклеарно средство “, изясни.

Това нещо е доста рисково и в случай че пристъпят към него в градска среда, това унищожава всичко на 300 м. Буквално се изпарява “, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР