Вероятно ни е омръзнало да ни повтарят колко е полезна

...
Вероятно ни е омръзнало да ни повтарят колко е полезна
Коментари Харесай

Как да компенсираме недостатъчния сън

Вероятно ни е омръзнало да ни повтарят какъв брой е потребна водата. Много добре знаем, че не трябва да подценяваме приема й, само че от време на време просто не ни се получава. В сходни случаи е добре да се срещнем с резултатите от скорошно проучване.

В него вземат участие над 200 хиляди души, а задачата е да се откри връзката сред количеството вода, което одобряваме, и часовете, които прекарваме в сън . А сходна връзка съществува, освен това е много мощна.

В основата й е хормонът вазопресин, който е антидиуретик. Той се отделя в последната фаза на съня, само че в случай че спим едвам шест часа на нощ, ще изпуснем този миг, което пък ще докара до нарушаване в хидратацията на тялото.

 Снимка 389461

Напълно допустимо е и на идващия ден да се усещаме отпаднали и не изключително трудоспособни. Този резултат се дължи освен на по-малкото часове сън, само че и на незадоволителния банкет на вода.

Според учените от щатския университет в Пенсилвания, дехидратацията е една от главните аргументи да сме все изтощени . Участвалите в проучването хора, които спят единствено по шест часа на нощ, имат доста по-концентрирана урина и са по-обезводнени от тези, които си поспиват по осем часа.

 Точното време за пиянство на вода
Точното време за пиянство на вода

За да бъде по-полезна

Тук съветът е явен: в случай че сънят ни не е задоволително пълностоен и нескончаем, би трябвало да възстановим салдото в организма с повече вода , поучават от Independent.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР