Вероятно нелегални мигранти са станали жертви на пожара в гръцката

...
Вероятно нелегални мигранти са станали жертви на пожара в гръцката
Коментари Харесай

Поне 26 души са загинали в пожара в Александруполис, предполага се, че са мигранти

Вероятно незаконни мигранти са станали жертви на пожара в гръцката област Еврос, заяви пожарната работа. Много сериозна остава обстановката в Александруполис, където продължава евакуацията. Няколко региона в Гърция са наранени през днешния ден от горските пожари. Поради мощния вятър те са отвън надзор.

Пожарникари са намерили до момента телата на 26 жертви на пожара в националния парк " Дадия " наоколо до турската граница, където съгласно полицията незаконни мигранти са се криели от управляващите. Жителите и туристите в този регион са евакуирани преди два дни, споделиха от пожарната.

Четвърти ден продължава изключителната обстановка в Александруполис.

 

Поради мощно лимитирана видимост е затворена автомагистралата в двете направления от Александруполис към Комотини. Жителите на крайните квартали на Александруполис се изтеглят по обходни направления. Други ги транспортираха с частни яхти и транспортен съд на бреговата защита. На ферибот са настанени приетите в болница от университетската болница в Александруполис. Работи се при доста сложни атмосферни условия със мощен вятър и температури към 40 градуса.

В подготвеност за евакуация са жителите на няколко села до град Комотини. Гражданска отбрана изпраща известия по мобилните телефони.

Изгоряха къщи в подножието на планнината Парнита. Само на няколко километра от Атина пламна индустриална зона.

Бързо беше овладян огънят на Халкидики, където се възпламени гора надалеч от брега. Няма опастност за туристите.

Поради спешната обстановка Европейският съюз изпрати през днешния ден още седем самолета в помощ на пожарната работа. Шест страни помогнаха на Гърция с пожарникари. Под цялостна възбрана през днешния ден и в идващите дни е придвижването на хора в планински региони и гори.

 

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР