Вероятно не веднъж сте чували, че морковите са едни от

...
Вероятно не веднъж сте чували, че морковите са едни от
Коментари Харесай

Как да консумираме МОРКОВИТЕ, така че да извлечем максимум ползите от тях

Вероятно не един път сте чували, че морковите са едни от най-полезните зеленчуци за очите. За да извлечете най-много изгодите от оранжевия подарък от природата, би трябвало да сте наясно с това по какъв начин вярно да го консумирате.

В морковите се съдържа не малко количество витамин В, който е доста значим освен за зрението, само че и за целия ни организъм. Зеленчукът е богат и на витамини РР, Е, К, С, както и на микроелементите калий, фосфор, магнезий, кобалт, мед, цинк, никел, йод.

В морковите се съдържат и етерични масла, потребни за човешкото тяло. Най-ценен обаче е каротинът, който се трансформира във витамин А, когато попадне в тялото ни.
Невероятните изгоди на сока от моркови
Сокът от моркови е потребен за очите Благодарение на наличието на лутеин, бета каротин и заексантин в състава на зеленчука, той е из...

Ако желаете този скъп каротин да донесе в действителност доста изгоди на организма, би трябвало да знаете по какъв начин вярно да го усвоявате. Когато консумирате морковите, дружно с мазнини, тогава каротинът бива съвършено усвояван.Можете да овкусите морковите със зехтин и да си приготвите вкусна и потребна салата.

Ако желаете изгодите да са още повече, прибавете и магданоз към зеленчука. Зеленото растение има незаменими антиоксидантни свойства.

Това е верният метод за потреблението на моркови. Не забравяйте постоянно да ги включвате в менюто си. Винаги ги овкусявайте със зехтин или заквасена сметана, в случай че желаете да се грижите оптимално добре за здравето на очите си.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР