Вероятно не сте чували за малтодекстрин, но тя е често

...
Вероятно не сте чували за малтодекстрин, но тя е често
Коментари Харесай

Смъртта Ни Дебне! Разкриха Най-Новата Отрова В Храните, Която Слепва Тъканите В Организма!

Вероятно не сте чували за малтодекстрин, само че тя е постоянно срещана съставна част в доста от храните, които ядем. И защото е относително евтина за произвеждане, натрупва особена известност и наличие в състава на доста опаковани храни. Повечето хора, които го употребяват, даже не осъзнават какво сервират на организма си. И макар че за малтодекстрина могат да се срещнат и положителни изявления, отрицателните последствия, които може да донесе, заслужават внимание.

Човечеството от хилядолетия е употребило ензими (ферменти) за подготвяне на своите храни. Сиренето, да вземем за пример, е ферментативен артикул, получен благодарение на сирищния ензим. Ензимите, разграждащи нишестето и простите захари, също са известни от древността. Един от най-популярните артикули на този развой е бирата, позната още на египетските фараони. Дори българското кисело мляко се получава посредством ензимозависим развой, реализиран благодарение на млечно-киселите бактерии.

Използването на трансглутаминазата в хранително-вкусовата индустрия през днешния ден е единствено една частна модерна версия на тази вековна традиция. По естеството си тя е ензим, чиято естествена функционалност е да свързва с ковалентни връзки аминокиселините глутамин и лизин в разнообразни белтъчни субстрати, формирайки по този метод текстура. Ензимът е навсякъде застъпен както в скотски, по този начин и в растителни тъкани. В разнообразни разновидности в човешкия организъм е разполагаем съвсем на всички места, в това число в кръвната плазма, където играе ролята на един от многочислените фактори на кръвосъсирване (фактор ХIII). А повода да се употребява относително от скоро в производството на храни е високата му цена, когато се получава посредством уединяване от биологични тъкани.

Подобрител, който безусловно слепва човешките тъкани

Под наименованието малтодекстрин най-често се отбелязва на етикетите на разнообразни артикули трансглутаминазата. Това е подобрител, който безусловно слепва човешките тъкани и може да докара до тежки проблеми.

Производителите на храна разказват трансглутаминазата като нов, революционен метод за подобряването на съществуващите артикули. Според тях тя е просто натурален ензим, който спомага за свързването на протеините и

има свойството да споява на студено части меса да лепи бекон по повърхността на месото.

Трансглутаминаза се употребява да възстановяване на консистенцията на кашкавала и сиренето, тъй като предотвратява разтрошаването им. Намалява и загубата на вода в киселото мляко. Изобщо намира редица приложения в производството на храни. Което изяснява и обстоятелството, че този фермент намира необятно приложение в месната, рибната и сладкарската индустрия, където според от групите артикули, в които се влага, се среща в разнообразни разновидности.

В взаимозависимост от групите артикули, в които се влага трансглутаминазата, се предлага в следните разновидности:
• за месо и месни артикули – TG ME
• за риба и морски деликатеси – TG FI
• за шунка и ВП деликатеси – TG 901
• за сирене – TG CH
• за кисело мляко и млечни творби TG DA
• за брашно,твърди теста и хлебопроизводство TG BR ”

На етикетите на готовите артикули в магазина трансглутаминазата се отбелязва общоприетоо с Е1400 и както към този момент ви казахме, носи наименованието малтодекстрин.

Запомнете – трансглутаминазата свързва в едно цяло белтъчините и когато попадне в организма, тя стартира своята подривна работа и се образуват плътни формирания. Рядко се приказва по тази тематика, множеството пъти тъй като в повода за това е заложен осезателен напън от рекламодатели. В Щатите, да вземем за пример, всяка година се организират едноседмични интернационалните научни конференции, на които се разисква трансглутаминазата като причина за доста заболявания.

Когато хората употребяват храни, в които има трансглутаминаза, тя се натрупва в организма им. Върху нейната интензивност не оказват въздействие нито химикали, нито термична обработка. Вследствие на прекалено огромните количества от този фермент обаче, който, да не забравяме, че има свойството безусловно да слепва месото човешките тъкани стартират да се слепват.
Около депата с фермента се образуват топчета, които могат да затруднят пасажа на червата, както и да провокират разнообразни типове рак.

Вредата от несъразмерния банкет на артикули, съдържащи трансглутаминаза, е открита преди време от японски учени, които провели опити с лабораторни мишки. Само след двуседмичен банкет на този фермен гризачът умрял, а аутопсията му разкрила нещо страховито. Всичките му вътрешни органи – дробове, сърце, вътрешности, били слепени безусловно в едно огромно парче месо.

Лошата вест за последователите на здравословното хранене е, че този фермент се употребява в производството на от ден на ден храни. Сред най-наситените с малтодекстрин храни са варените и пушени колбаси и кренвирши, охладените полуфабрикати, продуктите от месо и риба, някои млечни артикули, рулца от раци и други

Малтитолът също е рисков

Това е още едно химично съединяване, което постоянно попада в състава на редица артикули, употребявани с ненаситност освен от възрастни, само че най-много от деца. Например съдържа се в някои вафли – от тези, които носят атрактивното име „ био ”. Защото в малтитола няма нито грам захар, а вместо обичайния подсладител се влагала здравословната стевия.

И въпреки всичко растението не е толкоз сладко, колкото баналната тръстика, което би означавало, че и десертът няма да е толкоз кондензиран като усет. Освен това при информацията, че детето ви може да отхапе вафла, в която участва химическо съединяване надали ще се стигне до разрешение за сходно деяние. Става дума за малтитола, който се употребява в хранителната промишленост и под добре познатия номер Е965. Веществото се получава като алкохолен дериват и е хвален от химиците поради това, че съвсем не съдържа калории, за разлика от захарта. Познат е и като братовчед на класическия сорбитол.

Медиците предизвестяват обаче, че

въпросният малтитол, който участва в редица вафли и десерти, е извънредно рисков

При усвояване на по-големи количества, изключително от деца, той има мощен слабителен резултат, който пък родителите могат да сбъркат с вирусна зараза. Мъниците могат да се снабдят и с обезводняване. Освен това в тези вафли се съдържа и нездравословна растителна лой, както и малтодекстрин, за който към този момент споменахме.

Уплашени родители, подвластни на подвеждащата реклама на дадени артикули, се канят да сезират Съвета за електронни медии, както и Комисията за отбрана на потребителите. А фирмите, които са си разрешавали сходни неистини в предишното, са били глобени остро.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР