"Вероятно не му се губи паметта. Това е защитна теза.

...
"Вероятно не му се губи паметта. Това е защитна теза.
Коментари Харесай

Психиатър разкритикува версията на бруталния убиец на Калина от Банишора

"Вероятно не му се губи паметта. Това е защитна теза. Възможно е човек в яростта и експлоадирането си да има бели петна, само че да не помни нищо часове наред - очевидно е, че не е по този начин. " Това разяснява в ефира на Нова ТВ, психиатърът Цветослава Гълъбова във връзка изказванията, че Васил Василев, който удуши приятелката си Калина в столичния кв. "Банишора ", не помни нищо от убийството.
Запитана за какво зачестяват убийствата от ревнивост, тя съобщи: "Не знам чисто статистически дали е правилно да кажа, че порастват, само че несъмнено по-често разбираме такива случаи. Това е диагноза на доста съществени проблеми в обществото и психопатизация на доста хора. Битките в учебно заведение, на улицата, на паркинга, в магазина... лекари, служители на реда, учители, публицисти биват бити. Това сигурно е маркер, че за жал от ден на ден хора се психопатизират и отхвърлят да съблюдават писаните и неписани правила на обществото ".
"За да израсне един човек като умопобъркан и социопат, за това имат принос доста фактор. На първо място е фамилията и домашното образование. Разбира се, генетиката също има роля ", добави психиатърът.
На въпрос може ли да кажем че неналичието на майка е отключила недостиг у Васил Василев, който е отгледан единствено от татко си, Гълъбова отговори: "За този случай ще се произнесат специалистите. Винаги се вършат доста задълбочени експертизи от чудесно готови сътрудници. Отговор на въпроса какво и по какъв начин се е случило, ще стане ясно. В систематизиран проект другояче по отношение на това дали отсъствието на един родител играе роля - да. Под малоценност в фамилията нямам поради наложително физическата липса на единия родител. Не е нужно безусловно родителите да са на едно място, с цел да се усеща човек пълноценно. Желателно е, само че е реалност, че последно време разделите се случват. Въпросът е, че българските деца порастват в среда, в която няма хармонични връзки ".
"Явно въпреки всичко това момче е имало съществени проблеми и дефицити и фактът, че е отгледан от един родител, е подорило у него доста огромен комплекс. Убийството от ревнивост е симптом на голям комплекс. Патологичната и доста мощната ревнивост може да стане причина за престъпно закононарушение. Не приказваме за нормалната ревнивост, която човек може да прояви при натрапване на вниманието на колегата върху различен. Това да ровиш в телефона на някого, да му бъркаш в джобовете, да го следиш, да му знаеш паролите на телефоните.... Ревнивниците са нестабилни и несигурни хора. Много постоянно те самите са склонни към невярност. Не са сигурни в себе си. Имат комплекс за непълноценност и имат потребност от непрестанно доказване на обич ", добави психиатърът.
Относно обстоятелството, че Васил Василев няма нито един другар във фейсбук, тя съобщи: "Това може да е маркер, само че може и да не е. Лично аз познавам доста хора, които отхвърлят да имат профил в обществената мрежа или са го закрили. Това безусловно не е асоциалност ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР