Вероятно малко хора знаят за съществуването на невероятно скъпи неща,

...
Вероятно малко хора знаят за съществуването на невероятно скъпи неща,
Коментари Харесай

Десет течности, които струват цяло състояние

Вероятно малко хора знаят за съществуването на необикновено скъпи неща, които не са нито диаманти, нито скъпоценни метали, а най-обикновени течности. Ето десетте най-скъпи течности в света:

Отрова от скорпион - 39 000 000 $ за литър

Скорпионите употребяват отровата си като отбрана против хищници и ликвидиране на плячка. Съществуват 25 типа скорпиони, които имат отрова, която е смъртоносна за хората.
Протеинът, открит в отровата на скорпиона обаче може да се употребява за лекуване на болежка при хора, които страдат от множествена склероза , заболяване на червата и ревматоиден артрит.
 скорпион ThinkStock/Getty Images
Отрова от кралска кобра - 153 000 $ за литър

С отрова, способна да убие слон, кралската кобра е най-отровната змия, позната на света. Отровата на кралската кобра също съдържа неповторим протеин , който се употребява през днешния ден под формата на обезболяващо средство , което е 20 пъти по-силно от морфина.-->

ЛСД -123 000 $ за литър

Много необятно употребен през 1960-те като халюциногенно лекарство. Само един литър ЛСД обезпечава задоволително халюциногени за към 55 000 души.  Днес ЛСД е неразрешено в множеството страни. 

Кръв от рак-подкова - 60 000 долара за литър

Кръвта на рака-подкова е в наследник цвят. Тя се съсирва доста бързо, когато бактериите обхванат в нея. Именно по тази причина фармацевтичната промишленост употребява тази кръв, с цел да открива токсините в разнообразни лекарства.

Chanel № 5 - 26 000 долара за литър

Прословутият парфюм излиза на пазара през 1922 и още е на върха на продажбите. Венчелистчетата от редки цветя и корени от редки растения в състава му го вършат толкоз безценен.
 парфюм ThinkStock/Getty Images
Инсулин - 13 100 $ за литър

Инсулинът поддържа нивото на глюкозата в кръвта. Това е жизненоважно вещество за хората, които страдат от диабет.  Произвежда се от тялото ни в панкреаса.

Живак - 3 400 $ за литър

Живакът се употребява за производството на термометри, в металургията, за осветителни тела, в химическата промишленост и земеделието. Той е единственият метал, който остава течен при стайна температура.
 термометър ThinkStock/Getty Images
Черно принтерно мастило -  2 700 $ за литър

Независимо от цената на самия принтер, мастилото постоянно коства доста повече. Но тук става дума за истински бои на най-известните производители в света, които влагат доста пари в най-съвършената технология. 

Хидроксимаслена киселина - 2 500 долара за литър

Депресия , бодърствуване и нарколепсия са единствено три от нарушаванията, които тази киселина може да се употребява за лекуване. Продажбата ѝ е неразрешена в редица страни.

Човешка кръв - 1 500 $ за литър

Истинското придобиване на човешка кръв не е толкоз мъчно, като се има поради, че всички го имаме. Въпреки това обработката на кръвта след даряването може да бъде доста скъпа според от това къде в света се прави покупката и продажбата.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР