Вероятно купувате букети въз основа на видовете цветя, които вашият

...
Вероятно купувате букети въз основа на видовете цветя, които вашият
Коментари Харесай

Какво символизират любимите ви цветя

Вероятно купувате букети въз основа на типовете цветя, които вашият адресат харесва най-вече или които наподобяват и миришат най-красиво. Понякога обаче това не е задоволително. За да ви помогнем в избора, ви предлагаме да се запознаете със символиката на 10 от най-любимите на множеството хора цветя.

Лилия

Букетите от лилии са едни от най-веселите цветя. Те имат ярка символика, като всеки цвят носи друго значение. Белите значат непорочност, розовите – разцвет, алените – пристрастеност, оранжевите – горделивост, а жълтите – признателност.

Магнолия

Тези зашеметяващи цветове постоянно украсяват дърветата при настъпването на пролетта, карайки всички, които ги видят, да се вълнуват за идващия сезон. Ето за какво е напълно разумно те да значат обич към природата.

Перуника

Тези царствени цветя от дълго време са свързвани с кралските особи, само че също по този начин и с мъдрост и почитание. Техните обилни цветове сигурно допускат същото. Това значи, че несъмнено е комплимент, в случай че получите подобен букет.

Червена роза

Това евентуално не е вест за никого, само че алените рози са едни от най-романтичните цветя въобще. Те са съвършен подарък за Свети Валентин, като символизират обич и предпочитание.

Маргаритка

Маргаритките съставляват непорочност и с техните радостни, слънчеви дребни „ лица “ тази символика несъмнено има смисъл.

Слънчоглед

Легендата споделя, че когато испанските откриватели достигнали Америка, те мислели, че слънчогледите са направени от същинско злато. Можете ли да ги обвините? Разбира се, те сгрешиха и по този начин слънчогледът получи своята символика за „ подправено благосъстояние “.

Лале

Червената роза не е единственото цвете с сантиментално значение. Лалетата в този цвят също се смятат за знак на обич, като са изключително красиви напролет.

Еделвайс

Еделвайсът е знак на храброст и лоялност – евентуално, тъй като съумява да вирее в суровите алпийски условия.

Хризантема

Хризантемата има едно просто обръщение: почтеност. Те наподобяват прелестно, както в градината, по този начин и като част от есенния букет.

Лавандула

С прелестния им мирис до красивия им виолетов нюанс, получите ли букет от лавандула, знайте, че това е обръщение за отдаденост. Това цвете има успокояващи лечебни свойства, тъй че това може да бъде съвършен подарък за някой, който се нуждае от релаксация.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР