Вероятно към 80% от цигарите, произвеждани в нелегалните фабрики в

...
Вероятно към 80% от цигарите, произвеждани в нелегалните фабрики в
Коментари Харесай

80 % от нелегалните цигари в Карнобат са били за чужди пазари

Вероятно към 80% от цигарите, създавани в незаконните заводи в Карнобат, са били предопределени за непознати пазари, главно гръцки и румънски, и за Западните Балкани, демонстрират анализите на цигарените консумативи и марките. Това сподели в изявление за предаването „ 12+4 “ анализаторът от Центъра за проучване на демокрацията Тихомир Безлов.
„ Една от тактиките, които са следвали тези противозаконни заводи, е било да не продават на българския пазар, с цел да не рискуват “, добави той.
Според анализатора прокуратурата се пробва да потвърди неплащане на Данък добавена стойност.
Безлов напомни, че и семейството на Ветко Арабаджиев и тази на Миню Стайков са с дълги истории, свързани с следствия и повдигнати обвинявания: „ Ако приказваме за Стайков, най-ранните случаи са началото на века – 2001 година. Още по време на държавното управление на Иван Костов имаше две-три интервенции за незаконен алкохол. Точно изборната година – 2005, когато сегашният министър председател беше основен секретар, имаше задържане на незаконен алкохол и обиски на офисите на „ Сис Индустрийс “.
„ Усещането за неравнопоставеност идва и от последния случай със сина на Арабаджиеви “, разяснява Безлов и изясни: „ Говорим за 10 млн., а съдът го пусна против 20 хиляди лв. гаранция, а в същото време приказваме за 70 хиляди за някогашния кмет на столичния регион „ Младост “. “
Криминалният публицист Стефан Ташев съобщи, че съгласно него има връзка сред случаите на Ветко Арабаджиев и Миню Стайков: „ Става дума за така наречен " Данък добавена стойност измами " и връзката със „ Захарни фабрики “ на Арабаджиев и комбинатите за произвеждане на алкохол на Стайков. Това е известна скица за източване на Данък добавена стойност с импорт на незаконен алкохол, продажба на алкохол и почистване на налози “.
Ташев дефинира като любопитен фактът, че от една седмица семейство Арабаджиеви няма обществени изяви: „ Самият факт, че те са още в чужбина, а ги търсят с алена бюлетина на Интерпол, демонстрира, че има нещо. “
Мненията на Тихомир Безлов и Стефан Ташев чуйте в звуковия файл.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР