Вероятно искате дъщеря ви да расте щастлива и успешна. Проверете

...
Вероятно искате дъщеря ви да расте щастлива и успешна. Проверете
Коментари Харесай

7 принципни грешки, когато възпитавате момиче

Вероятно желаете щерка ви да пораства щастлива и сполучлива. Проверете дали правилата на образование и отношение, от които се ръководите през днешния ден, няма да ѝ попречат да направи това?
7 кардинални неточности изброяват специалисти на Parents.

Грешка №1: Твърде доста грижи за външния тип
„ Винаги би трябвало да внимаваш по какъв начин изглеждаш, ти си момиче “, „ Забрави за десертите. Няма да е неприятно, в случай че свалиш няколко кг “, „ Тези панталони те вършат по-дебела “...
Случайно изпусната забележка или припрян съвет може да накара момичето да мисли, че не заслужава любовта на родителите си, тъй като те непрестанно се пробват да я „ подобрят “. Оттук идват и комплексите и непрекъснатото неодобрение от фигурата ѝ.

Въпреки рекламите и известните блогове не акцентирайте вниманието на момичето върху външния му вид и не изисквайте от нея да наподобява съвършено.
Огледайте се: има доста разнообразни стилове и видове фигури. А някои, които не са стройни, могат да бъдат щастливи през днешния ден и в бъдеще.

Грешка №2: Говорите неприятно за татко ѝ
Каквото и да прави бащата, не говорете неприятно за него пред щерка си. Създайте удобна среда за другарство и създаване на доверие. Бащината обич е основата, с помощта на която щерка ви, години по-късно, ще може да откри благонадежден сътрудник и да сътвори лично семейство.
Вместо да обсъждате минусите на бащата с щерка си, споменавайте по-често неговите добродетели.

Грешка №3: ​​Очаквате щерка ви да бъде тъкмо като вас
Някои дъщери и майки са като две капки вода, само че това надалеч не постоянно е по този начин: децата могат да се разграничават доста от родителите си по външен тип, привички, ползи.
Бухалите от време на време се раждат в семейство на чучулиги, рокерите от време на време се раждат от родители, които обичат класическата музика, надарените актьори се раждат в семейство на скучни финансисти, а неудачниците се раждат от интелектуалци.

Всеки човек има собствен личен път, не очаквайте от щерка си, че тя ще бъде като вас във всичко. Приемете я такава, каквато е, подкрепете нейните ползи и желания, с цел да ѝ помогнете да открие качествата си и да откри насладата в живота си.

Грешка № 4: Карате я да играе с кукли
Куклите към момента се смятат за обичаните играчки на девойките по целия свят. Но в случай че детето ви не демонстрира интерес към тях, няма от какво да се притеснявате. То може да основава ролеви игри с разнообразни герои: конструктори или плюшени играчки.
Момичетата се учат на съпричастност и грижа, до момента в който играят с домашни любимци. Така че няма смисъл настойчиво ѝ да оферирате някоя красива кукла.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР