Вероятно има някакви пропуски в оценката на ръководството на затвора,

...
Вероятно има някакви пропуски в оценката на ръководството на затвора,
Коментари Харесай

Радев призна, че избягалият затворник не бил пазен, но успокои, че МВР няма пропуск в залавянията

Вероятно има някакви пропуски в оценката на управлението на пандиза, когато са му трансформирали ограниченията. Едната от тях е от непоколебим на общ режим, по-късно от закрит на открит вид през другите години. Това сподели министърът на вътрешните работи Валентин Радев от парламентарната естрада за случая с избягалия пандизчия в Ловеч.
„ За жал, това е пропуск. Ето, признавам една уязвимост, която сме открили още по случая с Пелов “, съобщи той.
„ Работим по въпроса да създадем разбор за какво нашият чиновник, в случай че участва на смяната на мярката, няма право на глас “, разяснява министърът.
„ Уверявам ви, че вършим всичко допустимо и продължаваме да го търсям “, разгласи Валентин Радев. „ При случаи на отклоняване нормално пандизчиите са залавяни, безусловно нямаме пропуск. И това лице ще бъде хванато, нека не направи някаква пакост, до момента в който успеем “, сподели още вътрешният министър.
Служителят от компанията за надзор върху лишените от независимост не е участвал на обекта , откъдето е избягал пандизчията, разяснява Радев. Той разясни, че е осъществен обход на близката гориста околност към мястото на бягството.
„ Извършена е инспекция на лицата от близкото обграждане на избягалия, находящи се в София, Елин Пелин и на други места. Не е открито лицето да обитава на тези адреси. Продължаваме да го търсям, несъмнено “, сподели Радев.
Имаме свидетелско сведение за избягалия пандизчия от Ловеч, продължаваме да работим по него , добави Радев.
„ На 21 юни 2018 година малко след 10.00 часа лишеният от независимост е направил отклоняване от работен обект в пандиза в Ловеч. С депеша Министерство на правораздаването ни уведомяват. В Групово дело „ Национална полиция “ в 13.34 ч. сме известени. Лицето е оповестено за общодържавно търсене незабавно “, сподели Радев, представен от Фокус.
По думите посредством пресцентъра на Групово дело „ Национална полиция “ е изпратено прессъобщение и фотография на лицето в електронните медии за запознаване на обществеността. „ Създадена е нужната организация и са подхванати оперативно-издирвателни дейности. Проверяват се адресите на лица от близкото обграждане на това лице, на територията на ОДМВР – Ловеч, Велико Търново и Търговище и други “, сподели министърът. Радев съобщи, че се правят инспекции на железопътния и автобусния превоз в страната.
„ Изградени са Контролно-пропускателни пунктове. Създадена е организация взаимно с Групово дело „ Гранична полиция “, добави министърът и посочи, че са сложени задания на агентурния уред на Министерство на вътрешните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР