Вероятно има доста хора от вас, на които думата киселини

...
Вероятно има доста хора от вас, на които думата киселини
Коментари Харесай

7 начина за лечение и предотвратяване на киселини в стомаха

Вероятно има много хора от вас, на които думата " киселини " им е до болежка позната. Около 40% от хората изпитват киселини един път месечно. Уморихте ли се към този момент да търсите лек? Всъщност, решението на този проблем е доста просто: промени в някои привички.

Ще ви предложим някои елементарни неща, които можете да извършите, с цел да предотвратите появяването на киселини.

1. Изберете вярната поза за сън

Когато става дума за киселини, позата, в която спите, има огромно значение. За хората, страдащи от киселини, най-хубавата поза за сън е на лявата страна, защото по този метод се подкрепя храносмилането. Друг метод да спите е горната част на тялото ви да е леко повдигната, тъй като това предотвратява стичането на стомашна киселина в хранопровода.

2. Внимавайте какво ядете

Избягването на храните, които ви предизвикват киселини, е най-хубавия метод да се отървете от тях. Списъкът включва цитрусови плодове, кафе, газирани питиета, мента, домати, алкохол, шоколад, чесън, лук и пикантни храни. Колкото по-качествена храна ядете, толкоз по-добре.

3. Обърнете внимание на това по какъв начин ядете

Много е значим методът, по който се храните. Яжте постепенно, дъвчетете храната и разделяйте дневната си доза храна на дребни порции. Вместо да имате 2 значителни хранения, по-добре е да имате 5 по-скромни. Също по този начин избягвайте консумирането на храни, които са прекомерно топли или прекомерно студени. Друго доста значимо нещо, което би трябвало да запомните, е, че би трябвало да минат минимум 2 часа от храненето, преди да си легнете.

4. Грижете се за тялото си

Това значи да спрете да пушите, да пиете и да намалите тежестта си. Обикновено здравото тяло несъмнено способства за стабилизирането на гастроентерологичните процеси.

Може да сте разчувствани да чуете, че загубата даже на няколко кг може да донесе бързо облекчение от киселините. Това демонстрират последните изследвания. Учените не са изцяло сигурни по какъв начин работи това, само че едно от догатките е, че непотребната лой оказва спомагателен напън върху стомаха ви, карайки течността да се повишава.

5. Намерете вашите суперхрани

Трябва да познавате враговете си, само че също по този начин би трябвало да познавате и съдружниците си. Когато става дума за киселини, би трябвало да знаете кои храни ви се отразяват добре и кои не. Например овесените ядки, месото, плодовете, джинджифилът ще оказват помощ на храносмилателната ви система да действа вярно.

6. Не носете тесни облекла

Това може да звучи малко изненадващо, само че е потвърден факт: тесните облекла и колани оказват спомагателен напън върху корема и провокират повишение на количеството течност в стомаха ви. Така че преосмислянето на вашия дрешник може да не е толкоз неприятна концепция.

7. Намалете напрежението

Учените към момента не са сигурни дали самият стрес утежнява киселините, само че те знаят, че несъмнено е друго предизвикателство. Една от теориите е, че стресът ни прави по-податливи на разнообразни физически дискомфорти, в това число киселина в хранопровода.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР