Вероятно и вие, също като мен, сте се абонирали за

...
Вероятно и вие, също като мен, сте се абонирали за
Коментари Харесай

И те са хора, точно като вас

Вероятно и вие, също като мен, сте се абонирали за десетки нюзлетъри с или без вашето познание. Повечето от тях обаче или са пренебрегнати от вас самите, или от имейл филтрите ви. Някои съумяват да заловен вниманието ви, основно поради сполучливите заглавия, като да вземем за пример: „ Ако употребявате една от тези 8 изречения в резюмето си, то ще отиде в кошчето “.

Много рядко ще се откри нюзлетър, който да желаете да прочетете от началото до края. Повечето от тях са просто общ брой от линкове или тонове авторекламно наличие, без нищо значително за читателя. Не е нужно да сте експерти, с цел да извършите информативен бюлетин, който да си коства. Ако разгледате няколко брилянтно направени, ще се уверите, че имат доста прилики.

Фокусирайте се върху читателя, а не върху компанията

В тези дни, когато клиентите ви са бомбардирани от информация, само че имат доста малко време да прегледат всичката, за какво да дадат и една секунда от времето си за вашия нюзлетър, който в действителност е прикрита маркетингова листовка? Опитайте да разберете хората и им дайте наличие, което оказва помощ да разрешат някакъв техен проблем, или да научат нещо ново.

Те не са роботи, а хора – тъкмо като вас

Ако смятате да инвестирате време и старания в издание на нюзлетъри, правете го с чисти планове и централизация. Избягвайте грешките и уважавайте времето на читателите си. Не забравяйте, че говорите на хора, тъкмо като вас, чиито ползи имат общо с вашата активност. Вероятно сте получавали десетки имейли, започващи със „ Скъп/а {първото ви име} “. Оставете тази непотребна персонализация и се заемете с нещо по-важно, да вземем за пример със селектирането на допустимо най-подходящото наличие, отговарящо на навиците на всеки обособен клиент, на база данните, които имате.

Недейте да вършиме просто общ брой от линкове

Това е най-досадното, което можете да извършите. Няма нищо неприятно в това да изпращате съответстващи линкове, само че обяснете на читателя за какво би трябвало да кликне върху един подобен, както и къде ще го води. Обосновете се за какво е значимо това наличие и по какъв начин ще помогне.

Те схващат, че „ не “ значи „ не “

Ако някой се отпише от нюзлетъра ви, не го карайте да попълня въпросници за това. Отписването би трябвало да е лесна алтернатива за всеки. Удължаването на този развой не ви оказва помощ, а в допълнение изнервя потребителите.

С тоновете забавно наличие в близост е доста мъчно да открием съвършената формула на осведомителния бюлетин. Едно е несъмнено – невероятно е да не сме фокусирани над читателя.

Дипеш Джаин за Medium.com

Редактор: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР