Вероятният наследник на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер -

...
Вероятният наследник на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер -
Коментари Харесай

Лидерът на ЕНП се обяви против Северен поток 2

Вероятният правоприемник на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер - претендентът на Европейска национална партия (ENP) Манфред Вебер, удостовери, че се опълчва на построяването на " Северен поток 2 " и счита да го блокира.
" Позицията на моята партия е кристално ясна - ние не поддържаме " Северен поток 2 ", тъй като усилва зависимостта от съветския газ - по тази причина не считаме, че това е добър план. Външната политика на Европейски Съюз би трябвало да се основава на полезности, а не на стопански ползи ", съобщи Вебер по време на спор в навечерието на изборите за Европейски парламент, съобщи БГНЕС.
Вебер оглавява изборния лист на ЕНП за идните избори за Европейски парламент през май. Според откритата след 2014 година процедура " водещият претендент " от паневропейска партия става кандидат за ръководител на изпълнителната власт на Европейски Съюз. Мандатът на Жан-Клод Юнкер като началник на Европейската комисия изтича през ноември тази година.
Проектът " Северен поток 2 " планува построяването на два газопровода с общ потенциал от 55 милиарда кубически метра газ годишно от крайбрежията на Русия през Балтийско море до Германия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР