Вероятната причина за смъртта на парашутиста по време на натовско

...
Вероятната причина за смъртта на парашутиста по време на натовско
Коментари Харесай

Неспазване на правилата може да е довело до смъртта на US-парашутиста в Чешнегирово

Вероятната причина за гибелта на парашутиста по време на натовско обучение на летище Чешнегирово може да е неспазване на разпоредбите и напътствията при скок с парашут. Това съобщи пред Нова телевизия о.р. полковник Сирмо Сирмов, ръководител на Съюза на българските парашутисти.

" Според мен повода за случая може би е незадоволителната подготовка и дребното опит на потърпевшите парашутисти, както и нарушение на някои от разпоредбите във въздуха и при приземяване ", сподели полк. Сирмов.

Припомняме, в нощта на понеделник против вторник по време на образователен нощен скок с парашут почина канадски парашутист, а трима американски бойци бяха ранени. Това стана по време на ръководеното от Съединени американски щати многонационално обучение Swift Response 19, прoвеждано в Чешнегирово, България на 18 юни. Информацията бе доказана в изказване на Сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа.

Води се следствие какво е довело до случая.

По думите на някогашния парашутист има предпоставки, които могат да доведат до съдбовния случай. Те са два типа - предпоставки за катастрофи след овакантяване на самолета и при приземяване. " Парашутистите би трябвало прецизно да съблюдават откритата отдалеченост при овакантяване на машината. При нарушение на дистанцията се получават сближения, които водят до неприятни последици. От друга страна, след овакантяване на машината може да настъпи цялостен или непълен отвод за разтваряне на парашута ", разясни Сирмов.

Кметът на Чешнегирово Христо Атанасов научил за случая от медиите. " Аз нямам достъп до самото отделение и не знаем какви задания се извършват там. Бяхме известени за това образование. Американски военни офицери, придружавани от наши офицери, пристигнаха в кметството с осведомителни материали. Раздадоха на жителите на селото дипляни, друга част разлепихме на видни места. Никой от селото не се е оплакал от провеждането на учението ", разяснява кметът на село Чешнегирово Христо Атанасов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР