Вероника Кудерметова е една от най-бързо прогресиращите тенисистки през последните

...
Вероника Кудерметова е една от най-бързо прогресиращите тенисистки през последните
Коментари Харесай

Та той е толкова стар: Неуважителното отношение на Кудерметова към един от лайнсмените в Рим

Вероника Кудерметова е една от най-бързо прогресиращите тенисистки през последните месеци и надали ще е пресилено, в случай че кажем, че рускинята играе най-хубавия си тенис от началото на клей сезона, откакто доближи до полуфиналната фаза на WTA 1000 конкуренцията в Мадрид. Това беше първо класиране за толкоз напреднал стадий на шампионат от сходен сан за международната номер 12, а през вчерашния ден тя сподели, че този резултат надалеч не е бил плод на случайност и откри справедливо място във финалната четворка на надпреварата от същата категория в Рим, надигравайки Кинуен Жанг с 2:1 сета.

Кудерметова обаче трябваше да понесе и някои негативи, макар че реализира извънредно скъп триумф, а това се дължеше на недотам въздържаното ѝ държание, което беше предизвикано от присъждане в нейна щета. Въпросната точка се разигра при задатък от 3:0 гейма и сервис на рускинята, като китайката пласира печеливш ретур, само че по-високоранкираната тенисистка беше уверена, че топката е в навън и повика съдията на стола да ревизира белега.

Изглежда пък арбитърът не е видял задоволително добре обстановката и се допита до лайнсмена, който уточни друг отпечатък от този на поставената под номер 11 и тя трябваше да се помири с истинското решение, само че вместо това уязви по изключително противен метод страничния арбитър, чието присъждане беше в неин ущърб:

" Ти сериозен ли си? Показах ти отпечатъка. Това е твоя и негова неточност. Кой ще се погрижи по тази причина? Ако аз сбъркам, то незабавно ще последва санкция. Тази топка е толкоз доста в навън. Сигурно си вършиме някаква смешка. Та този лайнсмен е толкоз остарял. Някой би трябвало да заплати за тази неточност " - приключи тирадата на Кудерметова.

wish more umpires were like this. admits he missed where the mark was, defers to the linesman, and explains the situation calmly and clearly.
— Ryan (@Some1NamedRyan)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР