Верни на традицията си, варненските седесари почетоха годишнината от 4

...
Верни на традицията си, варненските седесари почетоха годишнината от 4
Коментари Харесай

СДС-Варна, отбеляза годишнината от 4 февруари

Верни на традицията си, варненските седесари уважиха годишнината от 4 февруари – паметна дата за българската народна власт и за СДС-Варна, чиито членове и последователи не отстъпиха от барикадите през зимата на 1996-1997 година След месеци на митинги в цялата страна в този ден починалият Николай Добрев не реализира мандата за сформиране на следващото държавно управление на Българска социалистическа партия. Днес сините още веднъж развяха флагове над паметния знак, с надпис „ Никога към този момент държавно управление против България ”, който бележи края на митингите против ръководството на Българска социалистическа партия през 1997 година

Преди тази развръзка България към този момент е доведена до дълбока политическа и финансова рецесия от ръководството на кабинета Виденов. Големите градове са обхванати от митинги, блокирани са пътища и улици, страната изпада в обърканост. Повратен миг е потушаването на митингите пред Народното събрание на 10 януари, когато против гневния народ беше хвърлена полиция и жандармерия. Стотици са ранени.

В началото на февруари страната е изправена пред нациионална злополука – вихри се хиперинфлацията, за по-малко от два месеца цената на един щатски $ от 350 доближава до 3000 лв.. Унищожени са спестяванията на голямото болшинство от българите, стопанската система е в колапс, само че са стопени задълженията на така наречен кредитни милионери, на които страната обилно е раздавала пари, без да имат желание да ги връщат.

Днес пред паметния знак край Варна участниците във февруарските събития от 1997 година потвърдиха решимостта си да не позволен някогашните комунисти да си присвояват ролята на миротворци. Да не позволен следващата изгубена борба на комунистите против личния им народ да бъде покрита със давност.

За първи път заради тежко заболяване на паметния знак не пристигна доайенът на СДС-Варна, Неделчо Цанев, създател и жива памет на Съюз на демократичните сили, един от най-ревностните почитатели на синята концепция във Варна. /sdsvarna.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР