Верни на традицията да вкарват в агитацията си предвидени в

...
Верни на традицията да вкарват в агитацията си предвидени в
Коментари Харесай

Сачева превърна в агитация и швейцарското правило за пенсиите

Верни на традицията да вкарват в пропагандата си планувани в закон отговорности на изпълнителната власт, ГЕРБ използват за тази цел дори швейцарското предписание за осъвременяване на пенсиите, което датира доста преди Бойко Борисов да овладее страната. Предизборната акция към този момент е в цялостен ход, а избраниците на ГЕРБ обикалят села и градове с огромна кошница обещания, множеството от които известни от предходната им предизборна стратегия, писана с присъединяване на уволнения финансов министър Владислав Горанов, който в Министерството на финансите не гореше от предпочитание да раздава пари за обществени потребности.

" Пенсиите ще бъдат годишно обновени ", е уверила тези дни електората в Добрич някогашният обществен министър Деница Сачева, излиза наяве от страницата на локалната конструкция на ГЕРБ във " Facebook ". Министърът обаче пропуща да спомене, че това е планувано в Кодекса за обществено обезпечаване. Нещо повече - пенсионерите могат да имат единствено неприятни мемоари от тази законова процедура по времето на ГЕРБ. С идването си на власт през 2009 година първият кабинет на Бойко Борисов замрази пенсиите за 4 години с обидната имитация " Пенсионерите изядоха фискалния запас ", а Борисов до ден сегашен не пропуща да се ожали, че Станишев е нараснал парите на възрастните на негов тил.

Сачева не пропуща да громи опозицията за преизчислението на пенсиите, макар че тя също интензивно говореше за това предходната есен. Според нея обещанията на останалите партии за преизчисление на база приходите от 2018 година са нереалистични. „ Сметките демонстрират, че тогава 1 млн. пенсионери в страната няма да имат нарастване. Освен това, преизчисляването би коствало към 4 милиарда лева единствено за първата година и още няколко за идващите. В момента страната не разполага с подобен запас “, изяснява някогашният министър пред поданици на село Царевец, община Добричка. Такова преизчисление беше признато от последното Народно заседание по предложение на Българска социалистическа партия. За него гласоподава необятно болшинство без ГЕРБ, само че решението остана просто безвъзмездна предизборна реклама, защото нямаше време за второто му гласоподаване.

Бившият обществен министър акцентира и изгодите от добавката от 50 лева към пенсиите, отпусната преди година по разпореждане на Бойко Борисов. Тя се изплаща и на най-бедните пенсионери, и на най-богатите, които получават 1440 лева месечно, защото за въвеждането й нямаше никакви ясни критерии. " Тези пари влязоха мигновено в потреблението и с тях помогнахме на най-бедните в пандемията да си купят да вземем за пример медикаменти “, изяснява Сачева в предизборните си срещи. Но стратегически пропуща обстоятелството, че парите за тези добавки бяха обезпечени единствено до края на март, след което ГЕРБ ги удължи в разгара на предизборната акция за още два месеца и остави на служебното държавно управление да се чуди от кое място да откри пари, с цел да не разочарова възрастните.

ОБЕЩАНИЯ

От новите планове на ръководещите също не проличава те да са били на власт в последните 12 година Тепърва да вземем за пример се дават обещание голям брой клубове по цифрови умения в читалища и библиотеки, в това число в дребните обитаеми места, в кото съгласно Сачева 1.6 млн. души ще преминат курсове да употребяват и основават електронни услуги и запаси. За идващ мандат е оставена и промяната в общественото подкрепяне, за която ГЕРБ не намира време от 2009 година

Единствената стратегия, която предходното държавно управление съумя да предложи в първите месеци на рецесията - 60/40, пък дава име на нова концепция - страната да подкрепя заетостта на завършващи учебно заведение и университет, като поеме за 1 година 60% от осигурителния приход на 60 000 младежи.

По друга стратегия, която по дух припомня едновремешните опити за заселване на Странджа-Сакар, Сачева предлага 30 млн. лева за преместването на 3000 наши сънародници в дребни обитаеми места. " Държавата ще поема 50% от междинната работна заплата, както и наем, превоз и детегледачка “, изяснява тя пред жителите на село Опанец през днешния ден. Бившият министър твърди, че в пандемията към 200 000 българи са се върнали в България, а към 10% от тях желаят да останат. Програмата обаче не е нова - Сачева има и други обещания за ухажване на електората в чужбина. " Ще премахнем таксите за българските неделни учебни заведения, тъй че повече деца да се записват и да приключват гимназиален стадий. Ще създадем по този начин, че най-малко по една седмица да прекарват в България, както и да имат благоприятни условия да не престават образованието си в нашите университети “, изяснява тя.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР