Вержиния Иванова, финансов директор на Лайф Хоспитал и носителка на

...
Вержиния Иванова, финансов директор на Лайф Хоспитал и носителка на
Коментари Харесай

Мисис Бургас 2018 даде старт на кръводарителската акция за Цветница |

Вержиния Иванова, финансов шеф на " Лайф Хоспитал " и носителка на купата " Мисис Бургас 2018 " даде старт на кръводарителската акция на УМБАЛ Бургас.

Всяка година на огромния християнски празник Цветница центровете по кръводаряване в страната провеждат самодейността взаимно с Българския червен кръст и Българската православна черква.

Тази неделя, 17 април, от 8 до 16 ч. в Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас дежурен екип ще чака всички бургазлии и посетители на града, които съблюдават традицията да подаряват кръв на Цветница, или са решили да го създадат за първи път. Освен, че би трябвало да бъдат здрави и на възраст от 18 до 65 година, значимо условие към донорите е да не са пътували в чужбина в последните 28 дни. Мярката е въведена по време на COVID-пандемията и към момента не е анулирана.

След като стана притежател на купата " Мисис Бургас ", Вержиния Иванова одобри за своя задача популяризирането на доброволното и безплатно кръводаряване посредством персонален образец. Надява се да въодушеви доста почитатели, тъй като кръвта сурогат няма - единственият метод да бъде избавен животът на нуждаещ се от кръвопреливане е различен човек да подари от своята кръв.

А в случай че има доста донори, няма да се постанова близки и родственици да търсят кръводарители по неотложност. Като финансов шеф на първата частна многопрофилна болница в Бургас тя доста пъти е била очевидец на сходни обстановки.

Освен голямото задоволство, че помагаш на изпаднал в неволя, за кръводарителя има и други изгоди.

Кръводаряването е потребно, тъй като подтиква процеса на възобновяване на кръвните кафези, усъвършенства защитните сили на организма, подмладява, понижава риска от сърдечно-съдови и онкологични болести. Всеки кръводарител има право на два дни заплатен отпуск, както и достъп до проучванията на дарената кръв за СПИН, хепатит В и С, сифилис и кръвна група.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР