Verizon избра Ericsson за предоставяне на мрежовото оборудване за старта

...
Verizon избра Ericsson за предоставяне на мрежовото оборудване за старта
Коментари Харесай

Verizon подписа с Ericsson договор за 5G


Verizon избра Ericsson за даване на мрежовото съоръжение за старта на въвеждането на 5G в комерсиална употреба. На определени пазари в Съединени американски щати, през втората половина на 2018 година, Verizon ще построи 5G комерсиална радио мрежа и съществена 5G мрежа преди въвеждането на стандартите.

Двете компании показват своето непрестанно водачество в промишлеността, като форсират прехода и съкратяват пътя към 5G. Verizon и Ericsson възнамеряват да работят взаимно, с цел да развият мобилните екосистеми към бързото въвеждане в комерсиална употреба на 5G.

Ед Чан, старши вицепрезидент Технологични тактики и обмисляне за Корпоративни мрежи и технологии във Verizon, съобщи: “5G ще промени метода, по който работим, поддържаме връзка, взаимодействаме, учим и играем. Посредством взаимната ни работа с Ericsson, ние начертаваме ясна пътна карта и построяваме постоянна екосистема, които ще ни разрешат да увеличим оптимално капацитета на 5G.”

“Работата ни като пионери в 5G ще подреди клиентите и бизнеса в Съединени американски щати измежду първите в света, които ще се употребяват от трансформиращите услуги на новите технологии. Тя също по този начин демонстрира по какъв начин нашето световно 5G портфолио, основано да поддържа 5G NR като стандарт в 3GPP, основава благоприятни условия за първите, които пристъпват към ранно въвеждане на 5G мрежи в комерсиална употреба.”, показа Фредрик Йейдлинг, изпълнителен вицепрезидент и шеф на бизнес дивизия Мрежи в Ericsson.

През миналата година, Ericsson и Verizon организираха проби с закрепени безжични 5G мрежи, употребявайки mmWave спектъра в голям брой градове и обитаеми региони в разнообразни елементи на страната и с друга плътност на популацията. Това бе основен стадий в проекта на Verizon за създаване на първата по рода си закрепена безжична широколентова мрежа.

Тези проби също по този начин бяха и основополагащи за разбирането на 5G технологиите и разпространяването на mmWave, употребявани във Verizon 5G Technology Forum и идния 3GPP 5G NR стандарт. Тези нови технологии се чака да имат основна роля при оправянето с възходящите условия за съгласуваност за новопоявяващите се потребителски преживявания в мобилни и закрепени безжични широколентови мрежи като стрийминг на видео във висока резолюция, завладяваща виртуална/добавена действителност и свързани калкулации в облака.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР