Верижна катастрофа на Е-79 между Мездра и Ботевград е станала

...
Верижна катастрофа на Е-79 между Мездра и Ботевград е станала
Коментари Харесай

Верижна катастрофа на Е-79 между Мездра и Ботевград, петима са ранени

Верижна злополука на Е-79 сред Мездра и Ботевград е станала през вчерашния ден, оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Около 16 часа на пътя от Мездра към Ботевград стопира автомобил " Мерцедес " 416 ЦДИ, ръководен от 44-годишен румънски жител. Той е слязъл, с цел да помогне на закъсал зад него товарен автомобил " Фолксваген Крафтер ", с 23-годишен лидер от село Калековец. Двамата водачи не сложили светлоотразителен триъгълник, с който да предупредят, че са спрели спешно на пътното платно.
Лека кола " Опел Агила ", ръководена от 78-годишен мъж от Ботевград, приближавайки до другите транспортни средства съумял да спре в точния момент, без да провокира ПТП. С него пътували и три дами от същото обитаемо място, на 75, 78 и 81 години. Зад тях бил автомобил " Ивеко " 35 10, с лидер на 31 години от село Крайници и 39-годишен пасажер от Дупница. Шофьорът не съумял да спре, забил се в Опел-а, като в следствие е станала верижна злополука. 
Ранени са 5 души, получили са разнообразни фрактури по тялото и са настанени за лекуване в лечебните заведения във Враца, Мездра и София. На местопроизшествието са изпратени униформени, които тествали водачите за приложимост на алкохол, като пробите им били негативни. Щетите са в развой на изясняване. 
По случая е формирано досъдебно произвеждане. 

Снимката е илюстративна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР