Веригите дрогерии в продължение на десетилетия насищаха американските градове, предградия

...
Веригите дрогерии в продължение на десетилетия насищаха американските градове, предградия
Коментари Харесай

CVS, Walgreens и Rite Aid затварят хиляди магазини. Ето защо

Веригите дрогерии в продължение на десетилетия насищаха американските градове, покрайнини и дребни градове с нови магазини.

Сега те затварят хиляди магазини, оставяйки празнини в общностите за медикаменти и съществени неща. Изследователите откриват, че затварянето на аптеки води до опасности за здравето, като по-възрастните хора не могат да одобряват медикаменти.

Rite Aid, третата по величина независима аптечна верига, разгласи банкрут в неделя и съгласно известията ще затвори почти 400 до 500 от своите към 2200 магазина.

 Rite Aid разгласи банкрут в неделя и евентуално ще затвори стотици магазини. class= Rite Aid разгласи банкрут в неделя и евентуално ще затвори стотици магазини. Ангъс Мордант/Блумбърг/Гети изображения

Rite Aid беше обезсмислена от конкуренцията от страна на по-големите съперници, дълговата й тежест от 3,3 милиарда $ и скъпите правосъдни борби за хипотетичната й роля в подхранването на опиоидната рецесия.

Това идва на фона на занемаряване на фармацевти и техници на Walgreens в цялата страна и в магазините на CVS в Канзас Сити поради магазини с ниско възнаграждение и дефицит на личен състав.

Трудности в аптеката

Фалитът на Rite Aid отразява дълготрайните битки в аптечната промишленост на дребно.

По-голямата част от продажбите на дрогериите идват от предписания. Но техните облаги от този сегмент са намалели през последните години заради по-ниските равнища на възобновяване на разноските за медикаменти, отпускани с рецепта.

Предната част на дрогериите, където се продават закуски и съществени артикули за бита, също са изправени пред напън.

CVS, Walgreens и Rite Aid отстраняват някои локации, защото са изправени пред възходяща конкуренция за тези артикули от Amazon, огромни магазини с аптеки като Walmart и Dollar General в селските региони.

 Walgreens и други дрогерии са затворили хиляди магазини през последните години. class= Walgreens и други дрогерии са затворили хиляди магазини през последните години. Джъстин Съливан/Гети изображения

Въпреки че дрогериите се възползваха по време на пандемията от хората, получаващи ваксини против Covid-19, по-малко консуматори посещаваха магазините, с цел да пазарят, а размерите на рецептите понижиха, тъй като хората получаваха по-малко процедури по желание.

„ Пандемията не беше добър миг за дрогериите “, сподели Дейвид Силвърман, старши шеф във Fitch Ratings.

Кражбите се трансфораха в проблем за дрогериите на някои места и някои магазини прибягнаха до заключване на артикули, с цел да предотвратят кражба. Но това утежни преживяването на клиентите.

„ Изглежда, че кражбите удрят търговците на дребно на опиати повече от други категории “, сподели Силвърман.

През последните години аптеките се пробват да се насочат към по-доходоносната промишленост на опазването на здравето и да станат снабдители на първична здравна помощ. CVS закупи здравния осигурител Aetna, а Walgreens взе мажоритарен дял в мрежата за първична здравна помощ VillageMD.

Но тази тактика изисква по-малко физически магазини за търговия на дребно.

Аптечни пустини

Аптечните вериги за търговия на дребно се разраснаха прекомерно доста в предишното, постоянно изтласквайки локалните аптеки в процеса.

Броят на самостоятелните аптеки е намалял с близо 50% от 1980 година до 2022 година, съгласно McKinsey.

Rite Aid, CVS и Walgreens също затварят магазини от години.

CVS, най-голямата верига в Съединени американски щати, затвори 244 магазина сред 2018 година и 2020 година През 2021 година тя разгласи проекти да затвори 900 магазина до 2024 година

Walgreens сподели през 2019 година, че ще затвори 200 магазина, а през юни разгласи затваряне на още 150 магазина.

 (добавете надпис) (Добавете надпис) Tempura/E+/Getty Images

Загубата на аптека на дребно може да остави празнина, изключително за семействата с по-ниски приходи.

Приблизително една от всеки осем аптеки е затворена сред 2009 и 2015 година, което е засегнало непропорционално самостоятелните аптеки и кварталите с ниски приходи, съгласно изследване, оповестено в Journal of the American Medical Association.

Проучването откри, че аптеките с максимален риск от закриване са тези с огромна потребителска база по публично обезпечаване, които имат по-ниски равнища на възобновяване от частните проекти, както и самостоятелните аптеки.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР