Веригата за търговия с козметични стоки, която в България има

...
Веригата за търговия с козметични стоки, която в България има
Коментари Харесай

Douglas се разделя с българския си партньор: Какво планира германският козметичен гигант за клиентите си у нас?

Веригата за търговия с козметични артикули, която в България има 18 магазина - Douglas България евентуално ще има единствено един притежател. Това излиза наяве от за идна централизация, която ще се реализира чрез придобиване на независим надзор от Кърк Бюти Недерландс Холдинг Б.В., Нидерландия върху " Парфюмери Дъглас България " ООД, което е получено в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Към момента Кърк Бюти Недерландс Холдинг Б.В., Нидерландия има 76% от сдружението.  " Кърк Бюти Недерландс Холдинг " реализира активност на финансов холдинг, който влага в разнообразни бизнеси.

Собственик на 24% от " Парфюмери Дъглас България " ООД е Нина Георгиева, която с изключение на дял в  " Парфюмери Дъглас България " ООД има и компанията " Козметик плюс ", която внася парфюмерия, козметика и грим на световноизвестните марки Clarins, Guerlain, Sisley, Kenzo, Boucheron, Montblanc и Ariana Grnande. 

" След като през последните години успяхме да напишем взаимна история на триумфа с нашия сътрудник в общото ни дружество, след придобиването на спомагателни дялове, както беше планувано, сега Douglas се разделя със своя сътрудник ", разясниха от централата на Douglas в Германия пред money.bg. Без да разкриват стойността или други елементи по договорката.
 Снимка 604554
Източник:

В момента интернационалната верига работи на българския пазар с две обособени марки Douglas и Beauty Zone.
 Douglas, която у нас има 18 магазина, затваря 500 обекта в Европа
Douglas, която у нас има 18 магазина, затваря 500 обекта в Европа

Компанията търси опция да понижи разноските си и да отгвори на променените привички на потребителите

" Решенията за бъдещата тактика ще бъдат избрани след привършване на договорката. Като цяло, като водещ търговец на премиум хубост в Европа, нашата ясна цел остава да предложим на българските клиенти най-хубавото преживяване при извършване на покупки на хубост във всички канали ", допълват от Douglas.

Германската верига оценява България като разрастващ се пазар с добра вероятност за развиване както в бизнеса с магазини, по този начин и в електронната търговия в бъдеще.
 Снимка 604553
Източник:

Подобно на множеството страни от Централна и Източна Европа, посещаемостта и оборотът в България се връщат на равнищата отпреди Коронавирус и след съвсем две години на потиснато търсене от страна на потребителите, търговията на дребно още веднъж се показа доста добре с комерсиалните паркове, които непрестанно се уголемяват, а комерсиалните центрове отстояват позициите си.

" Като водещ търговец на премиум хубост в Европа, нашата ясна цел е да предложим на българските клиенти най-хубавото преживяване при извършване на покупки на хубост във всички канали. Ето за какво ние ще продължим да влагаме в новаторски и съвременни концепции за магазини, както и в нашия мощен набор от усъвършенствани омниканални (мултиканални) услуги и да се разширяваме до нови местоположения ", разясниха още от Douglas.
 Германската козметична верига
Германската козметична верига " Дъглас " купи нашите " Beauty Zone "

Първата огромна договорка в областта на търговията с козметика у нас.

През есента на 2009 година немската верига за козметика Douglas разгласи, че ще отвори първите си козметични магазини в България. Тогава компанията купи 51% от " Козметик плюс ритейл ", притежателите на локалната верига за козметика Beauty Zone. 

Douglas имат над 2400 парфюмерия в 19 страни. В допълнение - онлайн и мобилен магазин и един от най-успешните търговски уеб сайтове във Фейсбук. През фискалната 2021/22 година Douglas генерира продажби от 3,65 милиарда евро в секторите на парфюмерията, декоративната козметика, грижата за кожата и косата, питателните добавки, здравето и аксесоарите.
 Снимка 604552
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР