Веригата за търговия с козметични стоки Douglas, която в България

...
Веригата за търговия с козметични стоки Douglas, която в България
Коментари Харесай

Douglas, която у нас има 18 магазина, затваря 500 обекта в Европа

Веригата за търговия с козметични артикули Douglas, която в България има 18 магазина, както и онлайн платформа за търговия, възнамерява да затвори 500 от общо 2400 магазина в Европа. Това оповестява профилираният уебсайт RetailDetail, базирайки се на немското издание Manager Magazin.

Според информацията в Германия порти ще затворят 50 от общо 430 обекта на компанията, като те са позиционирани главно в дребни градове. По-значителен брой на затворените магазини ще има в Испания и Италия, където Douglas ръководи огромен брой по-малки обекти.

Пред RTL от веригата разясняват, че тези проекти са част от корпоративната им тактика, целяща да отговори на променените привички на потребителите вследствие на пандемията. Окончателното решение към момента не е взето, като се чака преди този момент да бъдат прегледани и резултатите от коледния сезон.

През последните години Douglas интензивно създава онлайн магазините си, като през предходната една трета от продажбите ѝ или жестоко към 1 милиард евро са били генерирани от този канал.

Първите мнения за готвеното затваряне на обекти пристигнаха още през лятото на 2019 година. Тогава в немските медии се появи информация, че основният изпълнителен шеф Тина Мюлер преглежда разнообразни благоприятни условия за понижаване на разноските и усъвършенстване на магазинната мрежа.

Към този интервал упованията бяха, че веригата ще затвори към 70 обекта в Западна Европа. Значително по-големият брой на магазините, които могат да спрат работа в този момент, евентуално се дължи на отрицателния резултат на пандемията върху бизнеса на компанията.

Германската Douglas е учредена през 1821 година в Хамбург като производител на сапун и парфюми. Между 80-те и 90-те години компанията навлиза на редица нови пазари в Западна Европа, а след 2000 година, стъпва още в Централна и Източна Европа.

В България веригата навлиза през 2008 година с придобиването на beautylzone, отворила първите си обекти у нас 2 години по-рано. Към днешна дата тя е показана с магазини под двете марки - Douglas и beautylzone в София, Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора и Русе. Общо обектите ѝ са 18, като по-голямата част се намират в търговски центрове в тези градове.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР