Веригата киносалони Landmark ще забрани носенето на костюми и маски

...
Веригата киносалони Landmark ще забрани носенето на костюми и маски
Коментари Харесай

Две големи вериги в САЩ забраняват маскирането на прожекциите на "Жокер"

Веригата киносалони Landmark ще забрани носенето на костюми и маски на посетителите на прожекциите на кино лентата " Жокер " на Тод Филипс с Хоакин Финикс в основната роля, откакто фамилии на жертвите от всеобщата пукотевица на прожекцията на поредицата Батман в Колорадо показаха терзанията си от повторна демонстрация на принуждение, споделя " Ройтерс ".

Базираната в Лос Анджелис верига, която ръководи 52 киносалона на 27 пазара, разгласи, че желае клиентите й да се насладят на кино лентата като на " кинематографично достижение ".

В изказването си пред " Ройтерс " от там допълват, че в салоните, където се прожектира новият филм, няма да бъдат допускани хора с маски, изрисувани лица или костюми.

Landmark се причислява към най-голямата в страната верига киносалони, основаната в Канзас AMC, която има възбрана за носене на маски в киното още от престрелката в Аурора, щата Колорадо, при която имаше имаше 12 жертви, а 70 бяха ранени. От AMC, която ръководи 650 кина, подсетиха на клиентите си, че до момента в който костюмите са възможни, маските и каквито и да било други способи за покриване на лицето не престават да не са.Преди дни част от фамилиите на жертвите от престрелката през 2012 година, която се случи по време на прожекцията на " Черният рицар: Възраждане " в Колорадо, изпратиха писмо до " Уорнър Брос ", в което показаха терзанията си, защото при престрелката имаше голям брой маскирани. Извършителят Джеймс Холмс сега излежава голям брой доживотни присъди, откакто бе наказан за всеобщо ликвидиране, въпреки да пледираше почтен поради безотговорност.

Новият филм се концентрира върху психологичния срив на героя на Жокера - един от главните врагове на Батман в доста от филмите, телевизионните и комикс акомодации на поредицата. Действието се развива някъде през 80-те години в тежко корумпирания град Готъм, където бедстващият комедиант Флек (Хоакин Финикс) се грижи за болната си майка, тогавашна прислуга в дома на богаташа Томас Уейн. В началото той разхожда из улиците лице и облекло на смешник, предназначен да носи наслада на децата, до момента в който най-после същото това лице и в дословния, и в преносния смисъл е покрито с кръв.



В писмото си фамилиите приканват още " Уорнър Брос " да приключи политическата поддръжка на претенденти, които взимат пари от Национална асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия (NRA) и да стартира да финансира стратегии за предварителна защита на насилието с оръжия.

В отговор от компанията оповестиха, че са съпричастни на жертвите и техните фамилии, писа " Ентъртеймънт уикли ".

" Компанията ни има дълга история на дарения на жертви на принуждение, в това число случая в Аурора и през последните седмици нашата компания притежател се причисли към други бизнес водачи в апела им към законодателите да подхващат двустранно законодателство, което да се оправи с тази зараза ", се споделя в изказването на " Уорнър ".

Филмът обаче не поддържа насилието в действителния свят и не показва злодея от Батман като воин, допълват от компанията.

Полицията в Лос Анджелис има задачата да увеличи сигурността през откриващия уикенд на " Жокер ". От там оповестиха също, че са наясно с публичните терзания и историческото значение, асоциирано с премиерата на кино лентата. Макар да няма действителна опасност в региона на Лос Анджелис, от полицията считат да имат засилено наличие към киносалоните по време на неговата премиера.

Полицията в Аурора разгласи, че киното Cinemark, където се състоя престрелката, няма да прожектира " Жокер " в мултиплекса на града, където засилените ограничения по сигурността не са спирали от този момент. От там допълниха, че схващат опасенията на фамилиите и приятелите на жертвите, както и на всички останали.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР