Веригата хранителни супермаркети Lidl ще вложи 1 милион евро или

...
Веригата хранителни супермаркети Lidl ще вложи 1 милион евро или
Коментари Харесай

Верига супермаркети, която оперира и у нас, изгражда най-големия фотоволтаичен парк в Ирландия

Веригата хранителни супермаркети Lidl ще вложи 1 милион евро или 1,12 милиона $ в апаратура на 4 364 слънчеви панела. Проектът е плануван за логистична база, която се построява сега в Ирландия.

В изказване в понеделник немската компания е съобщила, че слънчевите панели ще генерират общо 1 милион киловат часа електрическа енергия на година, което ще понижи количеството на нездравословните излъчвания с 473 тона, написа CNBC.

Инсталацията ще бъде най-големият фотоволтаичен парк в Ирландия, а слънчевите панели ще бъдат обезпечени от компанията Еnerpower.

Lidl твърди, че новата инвестиция ще разреши на веригата да задоволява ¼ от потребностите си от електрическа енергия в Ирландия със слънчева сила.

" Бяхме напълно наясно още когато започнахме да построяваме най-голямата си логистична база, че ще използваме най-новите устойчиви нововъведения, които ще разрешат да се пести електрическа енергия ", е декларирал Алън Бари, шеф на отдела по собствеността и централните услуги.

По думите му планът, който се намира в Нюбридж, графство Килдър, ще има електрически коли, станции за зареждане и LED осветяване.

Lidl e една от веригите супермаркети, която се пробва да употребява възобновими източници на електрическа енергия и да реализира стабилно развиване.

През 2018 година Walmart също стартира да употребява електрическа енергия от слънчеви панели в две от своите логистични бази.
 След неуверен триумф Lidl
След неуверен триумф Lidl " нападна " съперника си Aldi на най-големия потребителски пазар

Компанията отваря 25 нови обекта в Съединени американски щати през идващите месеци и търси нови благоприятни условия за експанзия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР