Верига лаборатории Синево България, част от шведската Medicover Group, придоби

...
Верига лаборатории Синево България, част от шведската Medicover Group, придоби
Коментари Харесай

Голяма инвестиция на Швеция в здравеопазването на Варна

Верига лаборатории Синево България, част от шведската Medicover Group, закупи основаната във Варна частна медико-диагностична лаборатория Статус. Тази стратегическа стъпка уголемява наличието на Синево България в страната, добавяйки към националната ѝ мрежа още 5 лаборатории и 25 манипулационни на територията на Варна и Североизточна България, достигайки общо 11 лаборатории и 70 манипулационни.



По този мотив за първи път във Варна дойде Н. Пр. госпожа Катарина Рангнит, дипломат на Швеция в България. На конференция тя съобщи, че шведските вложения в България се усилват и Синево е основна част от тази наклонност. Посланик Рангит означи също, че събитието съответствува с края на шведското председателство на Съвета на Европа и го свърза с тематиката за конкурентоспособността на Европа - една от главните стопански тематики през този интервал.

„ Инвестицията на Medicover Group и съдействието сред Синево и Статус ще подсигуряват на общността в района елементарен достъп до проучвания на международно равнище. Обединените сили, експертни познания и опит на двете организации ще подобрят още повече качеството, разнообразието и достъпността на медицински диагностични услуги в района. Това обединение ще тласне Синево напред към нейната цел да обезпечи достъп на всеки българин до безкомпромисни диагностични услуги. “ разяснява доктор Себастиан Ротариу, шеф на лаборатории Синево България.



“Почти 20 години след основаването си, Лаборатория Статус минава в нов първокласен стадий на своето развиване! Статус става част на шведската верига лаборатории Синево. За първи път, на варненска територия, ще бъде осъществена европейска инвестиция в здравно заведение. Избирайки нас, сътрудниците ни от Швеция са оценили високо основаното и поддържано качество на лаборатория Статус. ” разяснява доктор Светослав Тодоров, шеф на лаборатории Статус.

Новината за придобиването бе публично оповестена по време на прес конференция, състояла се на 30-ти юни с домакини Стафан Тернстрьом, основен действен шеф на Medicover Diagnostic Services, Н. Пр. госпожа Катарина Рангнит, дипломат на Швеция в България, доктор Станислав Тодоров, шеф на лаборатории Статус и доктор Себастиан Ротариу, шеф на лаборатории Синево България.

Присъствието на посланика на Швеция показва мощните стопански връзки сред двете страни, съществеността на шведските вложения в българското опазване на здравето и гласуваното доверие на Medicover Group. Събитието бе почетено от  г-жа Анастасия Георгиева - шеф на дирекция „ Здравеопазване “ гр. Варна, госпожа Зоя Паунова - почетен консул на Швеция в България, кметовете на Девня, Район Аспарухово, Район Младост, както и доктор Соня Цекова от Български лекарски съюз.



Повече за СМДЛ Синево България

Синево е пожеланият снабдител на диагностични лабораторни услуги в България, предлагащ повече от 1500 рутинни и високоспециализирани проучвания, покриващи целия диапазон от предварителна защита и ранна диагностика до следене на лекуването. Синево България оперира национална мрежа от шест лаборатории и 44 пункта за пробовземане, стратегически и комфортно позиционирани в 11 града и извършващи над 1 милион теста годишно.

Повече за СМДЛ

Статус Лаборатория Статус е учредена през 2004 година от доктор Светослав Тодоров и се е трансформирала в авторитетна здравна институция в гр. Варна и района. Тя е известна с високия си стандарт на обслужване и модерно съоръжение, необятен набор от услуги, в това число лаборатория за PCR диагностика, а от 2021 г. и бранш за диагностика на „ Клетъчен имунитет “. Екипът на лаборатория Статус е формиран от експерти с дълготраен опит и потвърдени във времето умения.
Събитието даде опция на представителите на медиите и обществеността да научат повече за придобиването, споделената визия на двете организации за бъдещето и това по какъв начин партньорството ще усъвършенства здравните услуги във варненския район.С предприемането на тази стъпка, Medicover Group и Синево България затвърждават сериозните си планове към българския пазар и подсигуряват, че ще работят настойчиво, с цел да покачат равнището на предварителна защита и здравна просвета измежду българското население, както и да подобрят неговото качество на живот.
 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР