Верифицирането е много ключово, когато става дума за системата за

...
Верифицирането е много ключово, когато става дума за системата за
Коментари Харесай

Експерти: Години са продължавали нарушенията с парниковите газове

" Верифицирането е доста основно, когато става дума за системата за търговия с излъчвания, тъй като то демонстрира, че сдружението, което би трябвало да закупи излъчванията си, е закупило точния брой излъчвания. Когато става дума за цена от 100 $ или евро на звук, това са милиони. Това нарушаване е траяло с години. Това е било допустимо, тъй като на национално равнище не е имало сезиране, което да откри спор на ползи ", това съобщи пред Българска национална телевизия Костанца Рангелова, енергиен специалист в Центъра за проучване на демокрацията.

" До часове се чака да излезе разбор " За Земята " в общественото пространство, където въз основата на налични данни се сметнаха излъчванията. Още от 2017 година в разнообразни сдружения, свързани с консултанта предприемач, се оказа, че има тъкмо подобен вид нарушавания, на доста места има нарушавания за контролното позволение, на доста места има подаване на по-малко количества от в действителност направените ", посочи Симеон Горов, който е част от екипа " Енергия и климат " в съдружие " За Земята ".

" Фирмата, която би трябвало да верифицира излъчванията би трябвало да бъде самостоятелна от компанията, която имитира излъчванията. Тази самостоятелност не е обезпечена, което разрешава по законен метод да се случва тази машинация ", добави още Костанца Рангелова.

" Ако приказваме единствено за спестени пари от излъчвания общо към близо 74 млн.лв. от 2017г. до 2021 година това са средствата, които би трябвало да бъдат заплатени за излъчвания ", изясни още Симеон Горов.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР