Vera вече получи реална задача в логистичен център в ШвецияVera

...
Vera вече получи реална задача в логистичен център в ШвецияVera
Коментари Харесай

Автономен автомобил на Volvo превозва контейнери

Vera към този момент получи действителна задача в логистичен център в Швеция

Vera ще транспортира контейнери от логистичен център до пристанищен терминал (снимка: Volvo Trucks)

Автономният автомобил Vera на Volvo Trucks получи първата си работна задача в Швеция. Той става част от интегрирано решение за превозване на артикули от логистичен център до пристанищен терминал в Гьотеборг.

Заданието на електрическия обвързван автомобил е резултат от съдействие сред Volvo Trucks и компанията за фериботи и логистика DFDS. Целта е Vera да се внедри в действително приложение, което ще обезпечи обвързвана система за непрестанен поток от артикули от логистичен център на DFDS до пристанищен терминал за дистрибуция по целия свят.

Volvo Trucks показа Vera през 2018 година като решение за повтарящи се интервенции в логистични центрове, заводи и пристанища. Автомобилът е подобаващ за транспорт с висока акуратност на огромни размери от артикули на къси дистанции.

Vera е подобаващ за транспорт с висока акуратност на огромни размери от артикули на къси дистанции (снимка: Volvo Trucks)

Свързаната система ще се състои от няколко автомобила Vera, следени от контролна кула. Това ще даде опция за равномерен и непрекъснат поток, който дава отговор на условията за по-голяма успеваемост, еластичност и резистентност.

Сътрудничеството с DFDS е първата стъпка към внедряване на Vera в действително транспортно задание с авансово избран маршрут по публични пътища в промишлена зона.

Автономното транспортно решение ще бъде в допълнение приспособено като технологии, ръководство на интервенциите и възстановяване на инфраструктурата, преди да стартира да действа пълноценно. Освен това ще бъдат взети нужните защитни ограничения за сигурност в сходство със съществуващите условия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР