Веолия винаги е проявявала корпоративна социална отговорност и ги поздравявам

...
Веолия винаги е проявявала корпоративна социална отговорност и ги поздравявам
Коментари Харесай

Веолия е водеща компания във внедряването на енергийната ефективност в България

„ Веолия постоянно е проявявала корпоративна обществена отговорност и ги приветствам за лидерското им държание “ - с тези думи Ивелина Василева, ръководител на Постоянната комисия по околната среда и води , откри през днешния ден спорен конгрес на тематика „ Кръговата стопанска система: Големите фантазии се осъществят в на практика решения “ , проведен от Веолия, взаимно с Биологически факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “. Тя добави, че всеки ден би трябвало да е ден на околната среда , с цел да могат бъдещите генерации да живеят в чиста и здравословна околна среда при съществуването на естествени запаси.
 
В този конгрес, Веолия - профилирана в ръководството на води, сила и боклуци, събра представители на институции, организации, бизнес и просвета за 5 юни - Световния ден на околната среда. На полемиката в Софийския университет участваха и Малина Крумова, зам.-министър на районното развиване и благоустройството, Негово Превъзходителство Ерик Льобедел, Посланик на Франция в България, Франсоа Деберг, районен шеф на Веолия за България и Балканите, представители на български стартъп компании за нововъведения, на такива с принос за развиването на кръговата стопанска система, на мултинационални компании, посетители от други страни и други
 
Малина Крумова също поздрави Веолия за самодейността по организирането на събитието с интернационално присъединяване, като акцентира, че „ Веолия е водеща във внедряването на енергийна и ресурсна успеваемост във ВиК бранша в България “.
 
В конференцията участваха и стартъпи за нововъведения в региона на кръговата стопанска система в България - NASEKOMO, Cupffee, Sea Harmony и други Представени бяха сполучливи образци от разнообразни страни, за своя опит и старания описаха и представители на мултинационални компании като Кока-Кола и други
 
„ За да реализираме стабилно развиване, е нужно да се включат всички - политици, бизнес, просвета, Неправителствени организации. Това може би не е най-бързият, само че е най-правилният път. Затова организираме този конгрес. Поставихме началото през 2015 година с полемика в по-тесен формат, само че имаме желанието да продължим да работим за постигането на кръгова стопанска система и опазването на ресурсите освен на процедура, както вършим всекидневно в нашата работа, само че и с слагането на тематиката в дневния ред на обществото “, сподели Арно Валто, изпълнителен шеф на Софийска вода, част от Веолия.-->
 
 Софийска вода

“В България не е елементарно да се прави енергийно самостоятелен бизнес, само че е изцяло осъществимо. Например Пречиствателната станция за отпадъчни вода на Софийска вода в Кубратово е изцяло енергийно самостоятелна от 2015 година и даже е образец за нововъведения и сполучлива процедура по целия свят ”, сподели Станислав Станев, шеф “Експлоатация “ на Софийска вода. 
 
Как бизнесът и науката дружно вършат революции бе показано от проф. Яна Топалова от Биологическия университет на СУ „ Св. Климент Охридски “. Тя показа и център за подготвеност, в който няколко университета, дружно с бизнеса и компании като Софийска вода, си сътрудничат за научни планове.
 
Устойчивото развиване не е единствено концепция, то е решение и отговорно държание на всеки от нас. „ От през днешния ден всеки би трябвало да направи равносметка за себе си какво в действителност прави през всички останали дни от годината и по какъв начин се грижи за мястото, в което живее. За мястото, в което ще живеят децата му. Ние от Веолия се грижим непрестанно за опазването на околната среда ", сподели Франсоа Деберг, районен шеф на Веолия за България и Балканите. Той добави, че компанията ще продължава да работи интензивно за кръговата стопанска система и ще провежда още доста сходни конгреси.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР